Williams: "Incendiul nu va afecta prezenţa echipei la Monaco"

Publicat luni, 14.05.2012 17:47 de Daniel Popescu

Williams susţine că incendiul din garajul de la Barcelona nu va afecta prezenţa echipei la Monaco, chiar dacă britanicii au pierdut numeroase echipamente.

Williams a suferit un incendiu puternic în garajul paddock-ului de la Barcelona la scurt timp după ce Pastor Maldonado a obţinut prima victorie din carieră, iar 31 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Echipa britanică a confirmat luni că a pierdut numeroase echipamente, însă susţine că prezenţa la Marele Premiu al statului Monaco de peste două săptămâni nu este în pericol. Mark Gillan, şeful operaţiunilor de cursă, a dezvăluit că monopostul lui Bruno Senna a scăpat fără daune majore, chiar dacă acesta se afla în garaj în momentul exploziei.

"Am avut multe stricăciuni şi am pierdut multe echipamente, inclusiv echipament IT. Pe parcursul următoarelor zile vom analiza cum stăm cu componentele de rezervă. Vom avea tot ce ne trebuie pentru a fi operaţionali la Monaco, dar s-ar putea să ne lipsească unele elemente, pentru că este evident că nu ai piese de rezervă chiar pentru orice", a declarat el.

Williams a confirmat că va efectua o analiză amănunţită a monopostului lui Senna la sediul echipei din Marea Britanie pentru a identifica orice potenţială probleme tehnica cauzată de incendiu.

Via | Autosport