Williams: "Schimbarea pneurilor va genera un nou spectacol"

Publicat luni, 08.02.2010 17:49 de Daniel Popescu

Williams anticipeaza ca presiunea exercitata asupra mecanicilor pentru a schimba rapid pneurile va genera spectacol si greseli in timpul curselor.

Realimentarea cu combustibil in timpul curselor a fost interzisa incepand din acest sezon cu scopul de a reduce costurile, iar acest lucru va genera un nou tip de spectacol, potrivit lui Sam Michael, directorul tehnic al echipei Williams.

Acesta considera ca abilitatile mecanicilor de a schimba pneurile intr-un interval de numai 3-4 secunde va duce la imbunatatirea spectacolului general din Formula 1.

"Este impresionant cat de rapid pot schimba pneurile acesti baieti si cred ca va fi un spectacol bun pentru Formula 1. Formula 1 este unica in termeni de pit stop-uri pentru ca in alte competii fie nu exista pit stop-uri fie exista un numar limitat de oameni, asa ca in general sunt lenti. Dar pit stop-urile din Formula 1 sunt altceva. Cred ca vom dobori cu usurinta recordurile precedente", a declarat britanicul, citat de publicatia online ITV.

Pe de alta parte, presiunea pe umerii mecanicilor va fi mult mai mare decat pana acum, intrucat realimentarea cu combustibil necesita intotdeauna mai mult timp decat schimbul de pneuri. In acest context, Michael anticipeaza ca numarul erorilor comise la standuri va creste direct proportional in sezonul care bate la usa.

"Sincer sa fiu, mecanicii au fost in "croaziera" in ultimi 15 ani pentru ca pit stop-ul a depins de combustibil. Nu exista nicio presiune sa-i fortezi pentru doua sau trei zecimi de secunda pentru ca daca faceai asta ar fi comis greseli, asa ca preferai sa fie cu o jumatate de secunda mai lenti", a mai precizat el. Realimentarile cu combustibil in timpul curselor vor fi interzise in acest an pentru prima oara dupa 1993.

Via | ITV