Williams va decide pachetul aerodinamic pentru Melbourne după antrenamente

Publicat luni, 11.03.2013 15:31 de Daniel Popescu

Williams are două variante pentru configuraţia aerodinamică a monopostului pentru cursa de debut de la Melbourne, însă va lua o decizie numai după antrenamentele de vineri.

Williams nu a stabilit configuraţia finală a monopostului cu care va aborda primul Mare Premiu al noului sezon, chiar dacă a efectuat teste intensive la Barcelona în ultimele săptămâni.

Echipa britanica preferă să evalueze două configuraţii în antrenamentele de vineri de la Melbourne, pentru a avea informaţii concrete despre performanţe înainte de a lua o decizie finală.

"Am planificat câteva teste aerodinamice pentru vineri cu ambii piloţi. Rezultatele de până acum au fost interesante şi vom lua o deiczie finală vineri după-amiaza cu privire la pachetul pe care îl vom utiliza în weekend. În orice caz, simţim că avem două pachete puternice, fiecare cu propriile beneficii, aşa că natura circuitului şi temperatura vor dicta pachetul pe care îl vom alege", a declarat Mike Coughlan, directorul tehnic al echipei.

Alături de Caterham, Williams a fost una dintre cele două echipe care a evaluat în teste un sistem de evacuare considerat ilegal, datorită unor componente care contribuiau la direcţionarea gazelor de eşapament.

"A fost o componentă banală, dar Charlie Whiting (n.r - directorul de curse al FIA) a spus că este ilegală. A spus că ceea ce am făcut este în regulă, dar ca din punct de vedere logic nu este în regulă", a adăugat el.

Via Reuters

  • mikahakkinen, luni, 11.03.2013 16:57

    "A spus că ceea ce am făcut este în regulă, dar ca din punct de vedere logic nu este în regulă" Adica era in regula dar nu prea :))))