Williams vrea să învingă Ferrari în lupta pentru locul doi la constructori

Publicat marţi, 14.07.2015 10:34 de Daniel Popescu

Williams şi-a stabilit că obiectiv să învingă Ferrari în lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor, prin prisma update-urilor pe care le va introduce pe monopost.

Marele Premiu al Canadei a reprezentat începutul unui reviriment pentru Williams, care a reuşit să obţină două podiumuri consecutive înainte de a ceda locul trei celor de la Ferrari în Marea Britanie.

Cu 60 de puncte rămase între cele două echipe, oficialii Williams consideră că au abilitatea de a surclasa Scuderia Ferrari în lupta pentru locul doi în clasamentul constructorilor, cu atât mai mult cu cât echipa pregăteşte update-uri periodice.

"Aducem cu regularitate noi componente pentru fiecare zonă a monopostului în fiecare Mare Premiu. Echipa dezvoltă monopostul în paşi incrementali. Încercăm din ce în ce mai mult să ne punem într-o poziţie mai favorabilă pentru că vrem să obţinem locul doi în clasamentul constructorilor. Acesta este obiectivul acum", a declarat Rob Smedley, directorul de performanţă al Williams.

Totuşi, el anticipează că Williams nu va obţine o performanţă majoră în Marele Premiu al Ungariei de la sfârşitul săptămânii viitoare, întrucât circuitul de la Hungaroring nu se potriveşte unul monopost mediocru în virajele lente.

"Ştim că avem lipsuri la viteză mică. Ne uităm la moduri mai inteligente de a dezvolta monopostul, să spunem moduri inovatoare, aşa că noi continuăm dezvoltarea pentru viteze mari, dar în acelaşi timp accelerăm dezvoltarea pentru viteze mici. Trebuie să îmbunătăţim aspectele la care suntem lenţi, dar în acelaşi timp lucrăm şi la zonele în care suntem puternici", a adăugat el.

Via GrandPrixTimes

  • lol, marţi, 14.07.2015 14:52

    Au o linie de piloti mai buna si un motor mai bun. Deci toate sansele. Bafta Williams!