Zanardi a câştigat a doua medalie de aur la Jocurile Paralimpice

Publicat sâmbătă, 08.09.2012 14:28 de Daniel Popescu

Fostul pilot de Formula 1 Alex Zanardi a câştigat încă o medalie de aur la Jocurile Paralimpice, de data aceasta în proba de handcycle desfăşurată pe traseu stradal.

Alex Zanardi, fostul pilot de Formula 1 al echipelor Jordan, Minardi, Lotus şi Williams care a rămas fără ambele picioare într-un accident petrecut în competiţia americană ChampCar în 2001, continuă să impresioneze la Jocurile Paralimpice.

Italianul în vârstă de 45 de ani a obţinut medalia de aur în proba de contratimp a concursului de ciclism pentru persoane cu dizabilităţi severe, cunoscută în limba engleză drept handcycle, desfăşurată vineri pe un traseu stradal.

Performanţa a venit la numai 48 de ore după ce Zanardi a câştigat medalia de aur în aceeaşi probă desfăşurată însă pe circuitul de curse de la Brands Hatch.

Succesul de vineri a fost însă mult mai dramatic, întrucât Zanardi a câştigat la capătul unui sprint puternic în ultimele minute prin care i-a învins pe final pe sud-africanul Ernst van Dyk şi belgianul Wim Decleir.

"Să câştig această cursă în acest mod, într-un mod atât de dramatic prin sprint, mă face să fiu foarte mândru. Victoria demonstrează că sunt un ciclist complet, chiar dacă nu am picioare. Cursa nu s-a desfăşurat aşa cum mă aşteptam. Am crezut că pot 'decola' repede şi că va trebui doar să rămân calm, dar mi-am testat oponenţii şi am înţeles că tactica mea nu ar merge, aşa că am schimbat strategia complet şi am încercat doar să-mi conserv energia. A fost o cursă dificilă, aş fi putut să o pierd", a declarat italianul după ce a trecut primul linia de sosire.

Alex Zanardi, dublu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice

Via BBC Sport