Ziua Z: Va fi demis Max Mosley?

Publicat marţi, 03.06.2008 10:12 de Daniel Popescu

Cele 222 de cluburi ce apartin de FIA vor decide prin vot pe data de 3 iunie daca Max Mosley merita sa ramana presedinte al forului mondial.

Ziua de 3 iunie 2008 ar putea consemna demiterea lui Mosley din functia de presedinte al FIA, in cazul in care cele mai multe cluburi vor considera ca brtitanicul nu este demn de aceasta functie in urma scandalului sexual in care a fost implicat in luna aprilie.

Un numar de 24 de cluburi ce apartin FIA au condamnat recent prin intermediul mai multor scrisori activitatile extra-sportive ale inaltului oficial britanic. Printre aceste cluburi se numara si constructorii de talie mondiala Mercedes-Benz, BMW, Toyota si Honda.

Cu toate acestea, numeroase alte asociatii au refuzat sa prezente un punct de vedere oficial, astfel incat rezultatele votului din aceasta zi sunt dificil de anticipat.

Printre tarile care doresc inlaturarea lui Mosley din functie se numara si India, Rusia si Jamaica, insa acestea nu vor avea drept de vot pentru ca nu au platit taxele aferente statutului de membri FIA. De altfel, acestea nu sunt cazuri izolate, agentia de presa Associated Press sustinand ca numai 180 din cele 222 de cluburi vor avea marti drept de vot la Paris.

Britanicii de la publicatia The Guardian au efectuat in acest weekend un sondaj de opinie in randul a 100 de membri eligibili pentru votul de marti. Rezultatele arata ca 37% dintre membri vor vota impotriva lui Mosley. De partea cealalta, britanicul se bucura de sprijinul a 25% din membri, in timp ce 9% nu sunt decisi, iar 29% au refuzat sa comenteze subiectul.

Ramaneti alaturi de Automarket.ro pentru a afla dezvodamantul final al votului de astazi.