Antonov si Jaguar vor dezvolta o transmisie cu doua trepte pentru vehicule electrice

Publicat joi, 26.11.2009 14:37 de Sebastian Toma

Jaguar si Antonov vor lucra impreuna pentru a realiza o versiune gata de productie a unei cutii de viteze cu doua trepte pentru vehicule electrice.

Englezii de la Antonov vor colabora cu inginerii de la Jagoar pentru a dezvolta o transmisie speciala pentru vehiculele electrice, care are doar doua trepte. Scopul acestei transmisii este de a oferi un nivel sporit de eficienta. Transmisiile cu doua trepte nu sunt un lucru nou pentru vehiculele electrice – Tesla Roadster avand o asemenea transmisie in prima versiune a sa, schimbata apoi cu o unitate BorgWarner cu o singura treapta.

In prima faza, proiectul va consuma circa 200.000 de lire sterline si va dura un an. Inginerii britanici vor prezenta o versiune functionala a acestei transmisii, care ar trebui sa fie gata pentru aplicatii comerciale si o potentiala productie de serie. Tocmai de aceea, englezii trebuie sa gaseasca solutii relativ ieftine si extrem de eficiente. Odata realizata aceasta tehnologie, exista posibilitatea ca englezii de la Antonov sa o comercializeze unor producatori de automobile care vor sa intre pe piata vehiculelor electrice.

Odata cu introducerea unei transmisii cu doua trepte pentru vehicule electrice, cei de la Jaguar ar putea sa utilizeze aceasta tehnologie pentru un vehicul viitor. Introducerea unui model electric in gama ar ajuta marca britanica sa aiba un nivel mai scazut al nivelului de emisii de CO2 la nivel de gama, lucru cerut in repetate randuri de Uniunea Europeana.

Via | Inautonews

  • q, joi, 26.11.2009 16:26
    q

    Jaguar nu Jagoar in prima fraza din text