Antrenamente Abu Dhabi: Vettel și Hamilton și-au împărțit victoriile în sesiunile de vineri. Ferrari testează componente pentru 2018

Publicat vineri, 24.11.2017 16:43 de Daniel Popescu

Sebastian Vettel a fost cel mai rapid în prima sesiune de antrenamente de vineri de la Abu Dhabi, în timp ce Lewis Hamilton și-a luat revanșa în a doua sesiune.

Abu Dhabi găzduiește la finalul acestei săptămâni ultimul Mare Premiu de Formula 1 al sezonului, iar cei doi piloți care au luptat cel mai mult pentru titlul mondial au fost principalii protagoniști ai antrenamentelor de vineri.

Mai întâi, Sebastian Vettel a ocupat prima poziție în sesiunea de deschidere după ce a fost cronometrat cu 1:39.006 cu pneuri ultrasoft, în timp ce Lewis Hamilton s-a poziționat la numai 0.12 secunde în spate.

Locul 3 i-a revenit lui Max Verstappen, în timp ce Kimi Raikkonen a ocupat poziția a patra pentru Ferrari, la volanul unui monopost care a inclus un difuzor spate asemănător cu cel utilizat de Red Bull, ca parte a testării de noi componente pentru sezonul următor. Clasamentul a fost completat de Valtteri Bottas, Sergio Perez și cei doi piloți ai echipei McLaren, Fernando Alonso și Stoffel Vandoorne.

În a doua sesiune a fost rândul lui Hamilton să fie cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:37.877, în timp ce Vettel s-a poziționat pe doi la numai 0.15 secunde în spate. Daniel Ricciardo și-a trecut în cont un loc 3 în fața lui Raikkonen și Bottas, în timp ce Verstappen a terminat pe 6.

Între timp, Sauber a amânat o decizie cu privire la linia de piloți pentru sezonul 2018, în timp ce Liberty Media, noul proprietar al Marelui Circ, va dezvălui noul logo al Formulei 1 pe podiumul de premiere de după cursa de duminică.

Calificările pentru Marele Premiu din Abu Dhabi vor avea loc sâmbătă cu începere de la ora 15:00, ora României.

Abu Dhabi - Rezultate Antrenamente 1:

Abu Dhabi - Rezultate Antrenamente 2:

  • dubfire, sâmbătă, 25.11.2017 03:04

    Anul viitor masinile de F1 nu vor mai avea asa zisele "shark fins". McLaren s-a opus si se pare ca trebuie sa fie unanimitate pentru ca o anumita regula sa fie aplicata. In alta ordine de idei, masinile var avea camere de 360 de grade, probabil ca sa vedem mai bine hidosenia de halo

  • lol, sâmbătă, 25.11.2017 15:05

    camerele 360 de grade exista deja peste ocean de ceva vreme; vezi mai bine un duel dar mie imi par enervante cand vreau sa vad clasicul tv onboard

  • unul sau altul, sâmbătă, 25.11.2017 19:43

    Hidosenia aia de halo e ptr haloween :)) - sau tocmai ca sa nu devina haloween - depinde de care parte a baricadei stai.