Audi pregătește un rival pentru Mercedes-Benz Clasa G și Land Rover Defender

Publicat luni, 30.01.2023 11:00 de Tiberiu Safta

Potrivit unor informații noi apărute în presă, Audi pregătește un model de teren nou, care să fie un rival direct pentru Mercedes-Benz Clasa G și Land Rover Defender. Viitorul model va fi electric, iar lansarea acestuia ar urma să fie programată pentru 2027.

În urmă cu câteva zile, Audi a prezentat lumii întregi conceptul Activesphere, o mașină de teren cu o caroserie coupe și care se poate transforma într-un pick-up. La scurt timp după prezentarea acestui concept, au început să apară speculații noi cu privire la un nou model de teren pregătit de constructorul german.

Potrivit publicației britanice Autocar, Audi pregătește un model de teren care să concureze direct cu Mercedes-Benz Clasa G și chiar cu Land Rover Defender. Din informațiile existente, noul model al mărcii din Ingolstadt ar urma să imite cele două modele ca design. Astfel, modelul va avea o caroserie pătrățoasă și promite un aspect robust.

De asemenea, viitorul model va fi bazat pe o platformă nouă, care va fi folosită și la modelele de teren ale viitoarei mărci Scout. Astfel, viitorul model de teren nu va fi bazat nici pe arhitectura PPE și nici pe viitoarea platformă SSP.

Evident, un eventual model de serie va fi electric, iar lansarea acestuia ar urma să fie programată pentru 2027. Conform publicației britanice, Grupul Volkswagen ia în considerare încheierea unui acord cu firma canadiană Magna pentru a construi viitoarele modele Scout.

Magna este, de altfel, compania care asamblează modelul Clasa G în Austria, iar Audi colaborează deja cu această companie cu privire la dezvoltarea bateriilor. Dacă se ajunge la un acord, Magna ar urma să producă 50.000 de exemplare ale viitorului model de teren Audi în fiecare an.

Întrebat de viitorul model de teren al mărcii germane, Marc Lichte, șeful de design Audi, a precizat că: „există loc pentru un SUV robust în gama Audi.” El mai adaugă că „există potențial deoarece sunt prezenți doi concurenți premium, iar eu cred că este loc și pentru un al treilea.”

Așa cum spuneam, viitorul rival al Clasei G și al lui Defender din partea Audi ar urma să fie lansat în 2027.

via Autocar

  • r, marţi, 31.01.2023 15:57

    Car conceptul ăsta de la Audi prezentat în poză chiar seamănă leit cu Mercedes G și cealaltă cutie. Dar după cum arată acum ar putea merge și pe Lună în etapa pregătitoare pentru Marte.

  • Dutz, marţi, 31.01.2023 19:15

    Tele-Gondola cu roti… Mercedes va intra in panica, JLR sunt deja ;)