Audi promite noutăți majore pentru viitorul Q4: "Se va diferenția de toate celelalte SUV-uri din gamă"

Publicat joi, 29.11.2018 16:20 de Daniel Popescu

Audi susține că viitorul model Q4 se va diferenția de restul gamei de SUV-uri și că va fi mai mult decât o simplă versiune coupe a lui Q3.

Audi a confirmat încă din primăvara anului trecut că va lansa în 2019 un model complet nou în gama de SUV-uri, care va purta numele Q4.

Teoretic, pe baza gamei actualei, Q4 va reprezenta versiunea coupe a lui Q3, însă oficialii constructorului de la Ingolstadt susțin că noul model se va diferenția de restul SUV-urilor din gama Q.

"Va fi mai mult decât o versiune coupe a lui Q3, cu atât mai mult în ochii mei", a declarat Andreas Mindt, directorul de design exterior al celor de la Audi.

Mindt nu a oferit alte amănunte cu privire la modul în care se va diferntia Q4, însă cel mai probabil acesta se referă la o serie de elemente de design exterior. 

Noul Audi Q4 va fi dezvoltat pe platforma MQB, aceeaşi utilizată şi pentru a doua generaţie a lui Q3, şi urmează să devină un rival pentru BMW X2, Mercedes GLA sau Range Rover Evoque. Acesta se va baza pe conceptul TT Offroad (foto), care a fost dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Beijing din 2014.

Potrivit unor informații anterioare neoficiale, noul model va avea o lungime de cel puţin 4.5 metri, urmând să fie cu circa 110 mm mai lung decât actualul Q3. La interior vor exista o serie de tehnologii pe care Audi le dezvoltă în prezent, inclusiv un ecran cu diagonala de 9.2 inch pentru navigaţie, posibilitatea de a controla unele funcţii prin gesturi, dar şi încărcare wireless pentru smartphone-uri.

Aceeaşi sursă afirmă că, la capitolul motorizări, vor exista unităţi diesel şi pe benzină cu 4 cilindri de 1.5 litri şi 2.0 litri, în timp ce versiunea de performanţă RS Q4 va fi echipată cu un propulsor pe benzină cu 5 cilindri de 2.5 litri care generează peste 400 de cai putere. În plus, modelul va avea şi o versiune plug-in hybrid Audi Q4 e-tron echipată cu un sistem hibrid de propulsie şi autonomie electrică de 50 de kilometri.

Via Autocar