Autostrada A1 are încă 15 kilometri: un tronson din segmentul Lugoj-Deva, deschis luni circulației publice

Publicat luni, 06.03.2017 16:14 de Daniel Popescu

Luni, 6 martie, se deschide traficul rutier pe încă 15 kilometri din cadrul lotului 2 al Autostrăzii Lugoj - Deva (Autostrada A1), între localitățile Dumbrava și Margina.

România are începând de astăzi încă un tronson de autostradă deschis circulației publice. Potrivit unui anunț oficial al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), tronsonul de 15 kilometri dintre localitățile Dumbrava și Margina din cadrul Autostrăzii Lugoj - Deva, care face parte din Autostrada A1, va fi inaugurat luni, 6 martie, la ora 17:30.

Informația a fost dezvăluită în premieră de publicația Economica încă de săptămâna trecută, însă la vremea respectivă a fost infirmată.

"CNAIR informează că astăzi, 6 martie, începând cu ora 17:30, se va deschide circulația rutieră pe Autostrada Lugoj – Deva, Lot 2 km 27+620 - km 56+220, Sectoarele A, B, C și Nodul Rutier Margina. În perioada 28.02.2017 – 02.03.2017, Comisia de Recepție la terminarea lucrărilor a inspectat și a analizat lucrările executate în cadrul acestui proiect. Această Comisie a admis realizarea Recepției, fiind semnat și Procesul Verbal de Recepție la terminarea lucrărilor", precizează CNAIR într-un comunicat de presă.

Lotul 2 al Autostrăzii Lugoj-Deva are o lungime totală de 28 de kilometri. Tronsonul Dumbrava - Margina este finalizat de la sfârșitul anului trecut, însă nu a putut fi deschis circulaţiei până acum pentru că nu a fost avizat pentru recepţia lucrărilor. Într-o situație asemănătoare este și un segment de 4 kilometri din cadrul autostrăzii Bucureşti - Braşov, însă acesta va fi inaugurat doar după terminarea unui alt tronson de 3.3 kilometri care face legătura cu strada Petricani din Bucureşti.

Via Economica, CNAIR

  • bolovan, marţi, 07.03.2017 11:36

    Waaaa...15 Km...o adevarata performanta. Oare cum au reusit? In 2 ani 15 Km...sunt curios daca or sa tina ca si restul autostrazii (ca de cand o stiu eu, tot in reparatii este

  • andrei, marţi, 07.03.2017 13:41

    au reusit cum reusesc toti. asa sunt impartite toate, pe tronsoane pe care se lucreaza in paralel. daca au termen de 24 de luni doar nu erau sa il termine in 5-6. nu mai stiu daca asta e tronsonul cu tuneluri pe deasupra carora sa treaca ursii ca era o problema cu un tronson. s-ar putea sa fie altul de acolo, de pe deva-timisoara. grav nu e asta, ci ca nu se apuca de pitesti-sibiu. de bine, de rau, pe deva-timisoara sunt toate sectoarele in lucru, din ce tin minte.

  • bolovan, marţi, 07.03.2017 14:27

    @andrei da...dar pe sectorul de drum unde nu s-a terminat autostrada...este un infern. Se circula bara la bara. Practic pana in deva este o coloana...mai deasa sau mai rara. Atat. Ala trebuie terminat urgent (Am fost anul trecut, 2 drumuri de constanta si unul de bucuresti). Sa-mi fie cu iertare...dar nu este asa de aglomerat pe valea oltului. Practic toata legatura dintre europa si centru-estul romaniei se face pe straduta aia