Bentley "gandeste" ecologic

Publicat vineri, 09.03.2007 13:46 de Bogdan Mirică

Bentley si-a anuntat intentia de a-si echipa modelele cu propulsoare hibride si motoare diesel ecologice, pana cel mai tarziu anul viitor.

Franz Josef Paefgen, presedintele Bentley, a declarat la Salonul de la Geneva ca intentioneaza sa echipeze toata gama de modele cu motoare diesel si chiar hibride incepand de anul viitor. Aceasta decizie a fost luata pentru a imbunatati imaginea companiei.

Cu toate acestea Paefgen a recunoscut ca Bentley se concentreaza mai mult pe profitabilitate decat pe imagine. Compania planuieste sa vanda 10.000 de vehicule anual, dupa ce in 2006 a reusit sa vanda 9300 de exemplare, previziunile fiind si ele incurajatoare.

Boss-ul Bentley a mai declarat ca intentioneaza sa deschida pe parcursul acestui an noi agentii de vanzare in Statele Unite si Europa. In prezent, 40% din cifra de afaceri a constructorului britanic o reprezinta S.U.A si doar 20% Anglia.

Paefgen a declarat ca in ciuda acestui procent mare "cursul slab al dolarului este un subiect de mare interes in Consiliul de Administratie. In orice caz, cursul slab a l monedei americane nu inseamna ca Bentley va face mai putini bani. Mai mult decat atat, Bentley va scapa de datorii in mai putin de cinci ani" a mai declarat Paefgen.

In prezent Bentley nu se poate lauda la capitolul protectia mediului, deoarece modelele sale nu respecta deloc normele impuse de Uniunea Europeana. Mai mult decat atat, Bentley Arnage a iesit pe locul trei intr-un top al celor mai poluante masini din lume.

  • bau, luni, 12.03.2007 21:35
    bau

    la cite circula nu cred ca trebuie sa ne facem probleme