Bentley Mulsanne Cabrio revine pe planşa de lucru şi promite să atace Rolls Royce Drophead Coupe

Publicat miercuri, 27.08.2014 11:42 de Bogdan Mirică

Bentley a reconfirmat interesul pentru o variantă decapotabilă a actualului Mulsanne. Şeful constructorului britanic a anunţat oficial debutul Mulsanne Convertible.

Bentley are nevoie de un rival pe măsura lui Rolls Royce Phantom Drophead Coupe, motiv pentru care anunţă oficial reluarea dezvoltării lui Mulsanne Cabrio.

Modelul va reintra în departamentul de proiectare şi testare, după ce a fost abandonat de către Wolfgang Schreiber, fostul preşedinte Bentley. Revenirea lui Wolfgang Durheimer la cârma companiei a reaprins interesul pentru acest model, mai ales că ideea lui fusese înaintată din mandatul anterior al lui Durheimer.

Acesta a condus chiar şi introducerea unui concept Mulsanne Convertible, prezentat în urmă cu doi ani, în 2012, cu ocazia Concursului de Eleganţă de la Pebble Beach.

Anul acesta, la acelaşi concurs de eleganţă, Durheimer a readus în discuţie proiectul Mulsanne Cabrio, arătându-se nemulţumit că predecesorul său a abandonat dezvoltarea şi că nimeni nu a mai lucrat la maşină de doi ani.

Înapoi pe planşele de lucru, Bentley Mulsanne Cabrio ar putea fi botezat Azure, readucând astfel pe piaţă numele celebru.

Sub capotă este aşteptat un propulsor V8 twin-turbo, de 6.75 litri, capabil să dezvolte 512 cai putere şi 1020 de Nm. Chiar dacă Durheimer nu a înaintat o dată oficială pentru debutul lui Mulsanne, acesta ar urma să debuteze în maxim doi sau trei ani.