BMW anunță actualizări over-the-air pentru 3.8 milioane de vehicule

Publicat marţi, 11.10.2022 16:50 de Alexandru Monenciu

Aproximativ 3.8 milioane de vehicule BMW vor primi un set de actualizări over-the-air. Este vorba despre cele care utilizează sistemele de operare BMW OS 7 și 8.

Modelele constructorului german de automobile care utilizează sistemele de operare BMW OS 7 și 8 au primit o serie de actualizări over-the-air. Aproape 3.8 milioane de vehicule se regăsesc în această situație.

Mașinile care utilizează sistemul de operare de generația a 7-a au acum o funcție îmbunătățită de menținere a benzii de rulare. Pe scurt, dacă sistemul Lane Keeping Assistant este nevoit să intervină de prea multe ori, cel de la volan este atenționat prin intermediul unui semnal de avertizare.

Atunci când sistemul intervine de 3 ori în următoarele 3 minute, semnalul audio va suna mai mult cu 10 secunde. Odată cu această actualizare, durata semnalului a fost resetată la durata inițială.

Toate modelele cu sistemul de operare BMW OS 8 primesc îmbunătățiri ale asistentului digital, care integrează acum sistemul Amazon Alexa. Apoi, tehnologia BMW ID vine, la rândul ei, cu o serie de noutăți, iar șoferul este avertizat la părăsirea cabinei.

Sistemul de navigație al modelelor cu zero emisii iX și i4 va oferi rute ținând cont de numărul necesar de încărcări pentru a ajunge la destinație.

De asemenea, BMW introduce modurile Expressive și Relax (modifică climatizarea, funcția de masaj sau încălzirea în scaune și sistemul audio) pentru iX și Seria 2 Active Tourer fabricate înainte de luna iulie 2022.

Aceleași modele au acum o funcție îmbunătățită de avertizare la coliziunea frontală. Acum, sistemul poate reacționa și la mașinile care vin din sens opus (la schimbarea direcției de mers, spre exemplu), dar și la cele care sunt oprite în coloană.

via BMW

  • Mike, miercuri, 12.10.2022 01:46

    BMW îşi propune să impresioneze :)) LG, Samsung fac update la sute de milioane de televizoare şi nu se laudă :))) Oricum, bravo BMW

  • Mihai, miercuri, 12.10.2022 11:54

    Multe functii inutile pentru cei ce iau BMW-uri. Alea de tinut Banda, avertizare ca vine masina din fata, oprire automata.... Ei sunt super soferi si nu isi iau masini cu sisteme din astea care sa ii distraga... Cel putin asa comentau cand Volvo avea sistemele astea de acum 10 ani:)

  • flo, miercuri, 12.10.2022 13:08

    si totusi volvo cind o sa faca masini?