BMW ar putea lansa o versiune de productie a lui ActivE pana in 2014

Publicat marţi, 02.02.2010 17:17 de Sebastian Toma

Constructorul german BMW ar putea dezvolta o versiune de productie a lui ActivE concept, care va rivaliza noile Mercedes A-Klasse si Audi A1.

Bavarezii de la BMW vor crea un rival pentru A-Klasse alaturi de inca un model de dimensiuni comparabile pana in 2014. Cel mai probabil, noul model va apartine segmentului premium din clasa mini, la fel ca in cazul lui Audi A1 si viitorului Mercedes-Benz A-Klasse. Noul A-Klasse debuteaza in 2013, iar BMW are sanse mari de a fi cel mai potrivit rival al acestuia la momentul respectiv, gratie faptului ca debutul celor doua modele va avea loc cu o diferenta minima de timp intre acestea.

In timp ce intrarea in productie a unuia dintre cele doua modele a fost anuntata de BMW, celalalt model este asteptat sa debuteze la scurta vreme dupa ce Vision EfficientDynamics va fi lansat pe piata.Conceptul Vision EfficientDynamics va fi construit intre 5.000 si 10.000 de exemplare, iar acesta va beneficia de acelasi tren de propulsie precum cel prezentat la debutul international al acestui concept inedit. BMW Vision EfficientDynamics dezvolta 356 CP si 800 Nm gratie celor doua motoare electrice si a propulsorului turbodiesel cu care este echipat.

Cel de-al doilea model mai mic decat Seria 1 care va fi lansat pana in 2013 este probabil o versiune de productie a lui ActivE Concept, model care a debutat la Salonul Auto de la Detroit din acest an. BMW ActivE Concept are un motor electric de 170 CP si 250 Nm. Modelul poate sa accelereze de la 0 la 100 km/h in doar 9 secunde, iar viteza maxima a acestuia este de 145 km/h. Autonomia acestui model se ridica la 160 de kilometri, iar singurul minus al acestuia este reprezentat de portbagaj, al carui volum a coborat la 200 litri %u2013 atingand nivelul oferit de o subcompacta/model de clasa mini.

Via | 4wheelsnews