BMW ar putea să renunțe la litera „i” pentru viitoarele modele cu motoare pe benzină

Publicat marţi, 06.06.2023 12:35 de Tiberiu Safta

Potrivit unor informații neoficiale, BMW ar urma să renunțe la litera „i” pentru viitoarele sale modele echipate cu motoare pe benzină. Schimbarea ar urma să aibă loc odată cu introducerea viitoarelor generații ale Seriei 1 și X3.

BMW este unul dintre puținii producători care va continua să producă și să dezvolte motoare pe benzină în viitorul apropiat, în pofida electrificării industriei de automobile. Constructorul bavarez a susținut în repetate rânduri că tranziția către mașinile electrice va dura mai mult timp, motiv pentru care nu va renunța la motoarele termice.

Acum, au apărut informații neoficiale care anunță o schimbare cu privire la numele viitoarelor modele de serie. Potrivit publicației Bimmer Post, cu informațiile preluate de cei de la Motor1, viitoarele modele BMW cu motoare pe benzină ar urma să renunțe la litera „i” din numele lor. Schimbarea ar urma să aibă loc anul viitor, atunci când sunt programate să fie lansate generații noi pentru modelele Seria 1 și X3.

Cu această ocazie, aflăm și câteva informații despre viitoarele modele. Noua generație Seria 1 poartă numele de cod F70 și va fi oferit în 4 versiuni la momentul lansării: 118, 118d, 120d și M135. Aceeași publicație mai susține că viitorul model compact va mai primi și alte 3 versiuni cu motoare pe benzină: 116, 120 și 128 xDrive.

În cazul viitorului X3, acesta poartă numele de cod G45 și va fi vândut doar cu motoare pe benzină, conform primelor informații: X3 20, X3 20 xDrive, X3 30 xDrive și X3 M50 xDrive. De asemenea, noua generație a SUV-ului german va primi și o versiune de performanță X3 M, cu numele de cod G97. La final, modelul va primi și o versiune electrică iX3, dar care va utiliza viitoarea platformă Neue Klasse, în detrimentul arhitecturii CLAR.

via Motor1

  • Catalin, marţi, 06.06.2023 23:04

    Bai, ce pierdere imensa . . .