BMW: "Gama i nu va avea un SUV"

Publicat luni, 04.11.2013 12:43 de Sebastian Toma

Gama de vehicule electrice de la BMW nu va include şi un SUV, spun reprezentanţii mărcii din Munchen. Reprezentantul proiectului i spune că gama va avea modele de la i1 la i9.

BMW nu va construi un SUV electric, anunţă australienii de la Caradvice.com.au, citând managerul proiectului BMW i3. Roland Kowalski, responsabilul BMW i3, spune că gama va include modele numerotate de la i1 la i9 şi aproape fiecare nişă va fi acoperită, cu excepţia SUV-urilor. Explicaţia vine sub forma destinaţiei vehiculelor din cadrul Project i, acestea având o filozofie concentrată pe mediul urban, unde sunt necesare modele care au dimensiuni mai reduse şi care pot fi manevrate cu uşurinţă în spaţii înguste.

În plus, niciun model de oraş nu ar trebui să aibă tracţiune integrală, aşa cum ne aşteptăm de la un SUV, pentru că nu este necesară această funcţie în mediul urban, explică reprezentantul BMW. Cât despre spaţiul interior, configuraţia trenului de propulsie a modelelor BMW i le-a oferit nemţilor posibilitatea de a oferi un volum interior mai mare pentru un model cu un ampatament mai mic. Spre exemplu, noul i3 prezintă un volum interior comparabil cu cel al lui Seria 3 sedan, în timp ce amptamentul este comparabil cu cel al lui Seria 1 hatchback.

Următorul proiect al diviziei i de la BMW este numit i5, acesta putând deveni fie un crossover, fie o berlină, care va oferi un habitaclu şi mai spaţios decât i3. Reprezentanţii mărcii germane spun că au decis să lanseze citadina i3 şi supercar-ul i8 pentru a asigura mai multă libertate pentru designerii şi inginerii mărcii, aceştia putând să propună noi categorii de modele pentru viitorul acestei divizii, diferite de cele folosite de BMW în gama standard.

Via Caradvice.com.au

  • Cristi, luni, 04.11.2013 13:23

    A se citi: lucrăm în mare secret la un ix5