BMW nu va produce o versiune CSL pentru modelele M3 și M4

Publicat duminică, 26.01.2014 13:40 de Dragoș Băltățeanu

BMW a renunțat la ideea de a produce o versiune cu greutate scăzută pentru performantele modele M3 și M4. Producătorul german spune că modelele sale sunt suficient de ușoare.

Reprezentatul BMW Marea Britania, Matt Collins a confiramt pentru jurnaliștii de la Top Gear că BMW nu va produce o versiune CSL pentru actualele modele M3 și M4. "Nu avem planuri să producem un BMW M3 sau M4 CSL. Sau ceva asemănător", a spus Collins pentru Top Gear. Versiunile CSL (Coupe Sport Leichtbau) aveau ca scop reducerea greutății totale a mașinii pentru îmbunătățirea performanțelor. PEntru a face asta, BMW folosea materiale mai ușoare ca fibra de carbon plus renunțarea la unele sisteme neesențiale. 

Collins a explicat că BMW deja a făcut totul ca actualele versiuni M3 și M4 să fie cât se poate de ușoare. "Ambele modele cântăresc sub 1.500 kilograme, ceea ce este incredibil pentru un automobil de acest calibru". Dacă un M4 CSL nu mai este în discuție, este însă posibil să vedem în curând un BMW M4 GTS, dar acest lucru nu este confirmat oficial. Acest model ar trebui să fie lansat în 2016, iar caroseria sa ar folosi extensiv elemente de carbon și aluminiu pentru a duce greutatea totală undeva sub 1.400 kg. 

BMW M3 CSL E46

Ultimul BMW M3 CSL a fost cel al generație E46. Doar 1.400 de exemplare au fost construite, acestea fiind disponibile doar în două culori: negru și argintiu. BMW M3 CSL E46 cântărea doar 1.385 kg, cu 110 kg mai puțin față de un M3 normal. Pentru a reuși acest lucru, BMW a renunțat la o mare parte din elementele de insonorizare, sistemul audio, geamurile electrice și sistemul de navigație. Aerul condiționat era disponibil doar ca opțiune. 

Via worldcarfans

  • Inexo-cuantic, luni, 27.01.2014 00:39

    Sincer imi pare rau sa aud asta, cu toate ca nu sunt fan. Versiunea CSL din cate stiu ,marea parte a productiei scazute a fost cauzata si de probleme de intrunire a standardelor DOT si APE in America de Nord, de aceea modelele CSL nu au fost niciodata exportate in SUA. Cu toate ca exista cel putin un exemplu cunoscut, in SUA. Sa auzim numai de bine !

  • @inexo, luni, 27.01.2014 08:07

    Productia scazuta a fost stabilita din start, inainte de inceperea ei, pt a fi un model exclusivist, sa auzi in gura de maimutoi.

  • unckle, luni, 27.01.2014 10:15

    Mai trece o vreme, mai scad vanzarile ... si incep sa apara versiuni exclusive, limitate, aniversare, etc. Printre alea cu siguranta un pasionat isi va gasi ceva pe plac :) De asemenea, un pasionat adevarat, care mai are si o gramajoara considerabila de bani la dispozitie, nu o sa astepte sa apara BMW cu un CSL de serie ;) [si sa nu uitam ca, pentru ca acum este iarna in romania, masina asta "este de cocalari"]