BMW Seria 1 M Coupe devine Safety Car în MotoGP

Publicat sâmbătă, 19.03.2011 12:00 de Cornel Șocariciu

Concurenţii de anul acesta din MotoGT vor fi însoţiţi pe pista de un nou Safety Car pregătit de BMW. Seria 1 M Coupe Safety Car va debuta în Marele Premiu din Qatar care se desfăşoară weekend-ul acesta la Losail.

Weekend-ul acesta va debuta noul sezon MotoGP, prima cursă urmând să se desfăşoare pe circuitul Losail din Qatar. Turul de încălzire al "nebunilor" care concurează în MotoGP va fi deschis de noul BMW Seria 1 M Coupe. Safety Car-ul bavarez a suferit câteva modificări pentru a se putea achita cu brio de îndatoriri.

Capota din fibră de carbon a primit prize suplimentare pentru ventilaţie, geamurile au fost înlocuite cu unele din policarbonat, iar bancheta din spate a fost eliminată. De asemenea, bavarezul beneficiază de serviciile unui sistem de evacuare de provenienţă Akrapovic cu patru ţevi de evacuare. Mai mult decât atât, BMW Seria 1 M Coupe Safety Car a primit un splitter nou, un eleron impozant, LED-uri incorporate în grila faţă şi jante din aliaj de 19 inch.

La interior modelul constructorului bavarez a primit un rollcage, două scaune sport şi centuri de siguranţă cu prindere în şase puncte. Oficialii BMW au declarat că Safety Car-ul pregătit pentru MotoGP a primit o suspensie revizuită, iar sistemul de frânare a fost înlocuit cu unul special pentru competiţii.

Aceasta nu este singura surpriză pregătită de BMW pentru fanii mărcii. Pe circuitul Losail vor mai fi prezente încă două maşini de securitate, un X6 M şi un M3. De asemenea, un BMW 535i Touring va servi drept maşină medicală, iar ofiţerii de securitate vor conduce un X5 M.

Via | BMW

  • Ionut, sâmbătă, 19.03.2011 15:31

    super masinuta.

  • Jiji, sâmbătă, 19.03.2011 17:04

    Nu se copara cu Renault!

  • Vasilica, sâmbătă, 19.03.2011 23:12
    @jiji

    Iti dai seama! Deja vb despre apogeul tehnologiilor auto!