BMW X6 M Competition, tunat de Manhart: motorul V8 dezvoltă 730 de cai putere

Publicat marţi, 28.12.2021 13:22 de Alexandru Monenciu

Tunerul german Manhart a dezvoltat un pachet de performanță pentru BMW X6 M Competition. SUV-ul a fost redenumit MHX6 700, iar motorul V8 twin-turbo dezvoltă acum 730 de cai putere.

Cu 625 de cai putere sub capotă, BMW X6M Competition este unul dintre cele mai puternice și rapide SUV-uri de pe piață. Întotdeauna se vor găsi, însă, clienți care vor mai mult și vor apela la companiile de tuning pentru a obține mai mult de la SUV-ul bavarez.

Pachetul de tuning propus de Manhart se numește MHX6 700 și include atât îmbunătățiri tehnice cât și estetice.

Pentru început, clienții pot opta pentru o resoftare ECU, sau pentru modulul MHtronik. Indiferent de alegere, puterea motorului V8 twin-turbo, de 4.4 litri, crește la 730 CP și 900 Nm cuplu. Frânele au fost, la rândul lor, modificate pentru a ține pasul cu surplusul de cai putere.

Tunerul german a pregătit terminații de 100 de milimetri pentru sistemul de evacuare, arcuri H&R care coboară garda la sol cu 30 de milimetri, și jante cu diametrul 22 de inch.

Din punct de vedere estetic, SUV-ul bavarez a primit un pachet aerodinamic cu elemente din carbon forjat, același material putând fi întâlnit din belșug și la interior.

via Manhart