Brusa Spyder, rivalul elvetian al lui Tesla Roadster

Publicat luni, 25.05.2009 15:38 de Bogdan Mirică

Compania elvetiana Brusa a lansat un model electric sportiv, botezat Spyder, care ar putea sa se bata in viitor cu Tesla Roadster.

Dupa ce Tesla s-a bucurat de un succes rasunator cu prima sportiva electrica, o multime de alte companii anonime au incercat sa-i calce pe urme. Cel mai recent exemplu vine din Elvetia, unde constructorul de nisa Brusa a dezvaluit publicului un potential rival pentru Tesla Roadster.

Elvetienii au ales sa-si dezvolte modelul electric pe o platforma imbunatatita a celebrului Porsche 914 si au incercat sa traseze o linie de design inspirata tot de o legenda a constructorului din Stuttgart: 550 Spyder.

Propulsia va fi asigurata de doua motare electrice cu o putere de 95 de kW, mai exact 127 de cai, care furnizeaza putere separat, fiecarei roti. Cele doua motoare sunt alimentate de un set de baterii litiu-ion Kokham, care pot fi reincarcate total in doar patru ore de la o priza de 220 volti. Autonomia bateriilor insumeaza 125 de kilometri la o viteza constanta de 80 de km/h.

Puterea totala, completata de cuplul motor impresionant de 2200 de Nm ii permit modelului electric sa accelereze de la 0 la 100 de km/h in mai putin de 5 secunde, o performanta care cu siguranta va atrage multi adepti.

Momentan nu exista alte informatii despre o posibila versiune de serie si pretul de pornire al acesteia.