Bugatti a asamblat exemplarul Chiron cu numărul 300. Mașina aniversară este un Chiron Pur Sport

Publicat marţi, 30.03.2021 14:44 de Alexandru Monenciu

Constructorul francez de automobile a asamblat exemplarul Chiron cu numărul 300 la uzina din Molsheim. Mașina aniversară este un Chiron Pur Sport, al cărui producție este limitată la doar 60 de unități.

Bugatti a lansat modelul Chiron în 2016, ca succesor pentru celebrul Veyron. Producția, limitată la 500 de exemplare în total, a debutat în același an la uzina din Molsheim.

Acum, producătorul francez ne anunță că Chiron-ul cu numărul 300 a părăsit linia de asamblare și a pornit către viitorul său proprietar. Unul misterios, dar care l-a personalizat până în cel mai mic detaliu, după cum susțin francezii.

Mașina aniversară este un Chiron Pur Sport (la rândul său cu o producție limitată la 60 de exemplare) finisat în nuanța exterioară Nocturne. Pentru contrast avem câteva elemente în Gri Carbon, Gun Powder și logo-ul Bugatti în culoarea Gris Rafale.

Habitaclul este îmbrăcat în piele și Alcantara neagră (Beluga Black mai exact), iar pe tetiere a fost brodat celebrul elefant dansator, ca un omagiu adus fratelui mai mic al lui Ettore Bugatti, Rembrandt. Clientul a optat și pentru plafonul panoramic Sky View.

Fiind un Chiron Pur Sport, mașina este echipată cu motorul W16 quad-turbo de 8.0 litri care dezvoltă 1.500 de cai putere și 1.600 Nm cuplu. Aerodinamica a fost îmbunătățită, iar transmisia cu rapoarte mai scurte asigură o accelerație de la 0 la 100 de km/h în doar 2.3 secunde.

Acul ajunge la 200 de km/h în 5.5 secunde și la 300 de km/h în 12 secunde.

via Bugatti