Bugatti prezintă al doilea exemplar Chiron Pur Sport Grand Prix, creat pentru un client din Singapore

Publicat vineri, 17.11.2023 16:42 de Tiberiu Safta

Bugatti a dezvăluit oficial cel de-al doilea exemplar al lui Chiron Pur Sport Grand Prix. Acest exemplar este creat special pentru un client din Singapore.

Constructorul francez a publicat imagini oficiale cu un nou exemplar al lui Chiron Pur Sport Grand Prix. Versiunea mai puternică a hypercar-ului francez este produs în doar 3 exemplare, iar acestea sunt create cu ajutorul diviziei de personalizare Sur Mesure.

Primul exemplar a fost prezentat în 2021, fiind vopsit într-o culoare albastră care aducea aminte de monospoturile Bugatti din anii 20 și 30. Acum, a venit rândul să vedem al doilea exemplar, care este creat special pentru un client din Singapore. Noul exemplar este vopsit într-o nuanță de alb în combinație cu negru, iar în zona aripilor avem și o grafică roșie. Acest desen este realizat chiar cu ajutorul siglei Bugatti care se repetă în special în zona farurilor.

Portierele conțin și numărul 32 vopsit în negru și roșu, iar acesta reprezintă numărul de concurs al monopostului Bugatti Type 51 care a câștigat Marele Premiu al Franței în 1931. Partea din spate prezintă mai multe elemente confecționate din fibră de carbon, iar eleronul special conține și acesta accente roșii. Din păcate, Bugatti nu a publicat nicio imagine cu interiorul noului exemplar.

La final, sub capota lui Chiron Pur Sport Grand Prix se regăsește motorul W16 de 8.0 litri quad-turbo de 1500 de cai putere și 1599 Nm. Singurele modificări tehnice sunt reprezentate de rapoarte mai scurte ale cutiei de viteze, o suspensie mai rigidă și o reducere cu 50 de kilograme a greutății față de un Chiron Pur Sport standard.

via Bugatti