Cadillac va lansa un rival pentru BMW Seria 3 in 2011

Publicat miercuri, 12.08.2009 11:31 de Bogdan Mirică

Cadillac vrea sa repete succesul obtinut cu CTS si pe un segment inferior, divizia de lux a celor de la GM intentionand sa lanseze un rival pentru BMW Seria 3 pana in 2011.

Planul de restructurare General Motors promite o revolutie si in interiorul gamei Cadillac. Divizia de lux a constructorului din Detroit pregateste in urmatorii doi ani cinci modele noi, capabile sa revitalizeze vanzarile afectate serios de criza.

Cel mai important model va fi un sedan entry-level premium, capabil sa se bata cu deja consacratii rivali germani BMW Seria 3 si Audi A4. Sedanul va fi asadar pozitionat sub CTS si va oferi tehnologie de ultima ora impreuna cu o gama de propulsoare puternice. Bineinteles, nu va lipsi propulsia posterioara si tractiunea integrala ca element optional.

Fritz Henderson, presedintele GM, a declarat ca intentioneaza sa repete performantele obtinute cu CTS in materie de design, calitate, dinamica si economie, pentru a creste prezenta si volumul brandului pe acest segment competitiv.

Alaturi de sedanul entry-level, GM va oferi fanilor Cadillac si mult asteptatul CTS Coupe, care va fi disponibil si in versiunea de performanta V, animata de propulsorul V8 de 6.2 litri si 556 de cai putere.

Pe langa cele doua modele deja confirmate, Cadillac ar urma sa pregateasca in viitorul apropiat un inlocuitor cu propulsie posterioara pentru varful de gama STS si noua generatie a modelului DTS, care va imprumuta mai multe elemente de la Buick LaCrosse si va fi disponibil cu tractiune integrala.

via | CarScoop

  • Ionut, miercuri, 12.08.2009 11:48
    BLS

    Si Cadillac BLS ce e?

  • Sorin, miercuri, 12.08.2009 12:00
    @ionut

    Cadillac BLS e un Opel Vectra cu alt nume

  • my, miercuri, 12.08.2009 12:32
    ingrijorare mare

    ce s-a intamplat oare cu stelian_opinca au aparut cateva stiri pe site si nu l vad pe la nici una cu comm.oare sa fi iesit dic casa dupa vreo 3 saptamani in fata pc-ului.....hmmm

  • Stelian_Opincariu, miercuri, 12.08.2009 21:30
    @my

    Offtopic Sunt bine, da tre sa mai si invat pentru Rezi din noembrie. Ontopic- Un model care promite multe