Carlos Ghosn va rămâne în arest: japonezii au respins cererea de eliberare înaintată de avocații săi

Publicat miercuri, 09.01.2019 10:36 de Paul Cosma

Instanța din Tokyo a respins cererea de eliberare a lui Carlos Ghosn, înaintată de avocații săi, astfel că fostul șef Nissan va rămâne în arest, scrie presa japoneză, citată de Reuters.

Carlos Ghosn a fost audiat public, marți, pentru prima oară de când a fost reținut în Japonia în urmă cu aproape două luni. El ceruse acest lucru pentru a afla motivele pentru care arestul său a fost prelungit, după ce anterior negase toate acuzațiile care i-au fost aduse.

El și-a declarat nevinovăția și a negat toate acuzațiile care i-au fost aduse de către procurorii japonezi. Avocații săi au cerut acum eliberarea lui Carlos Ghosn, însă cererea a fost respinsă de instanță, iar fostul șef Nissan va rămâne în continuare în arest la Tokyo.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Fostul CEO Nissan este reținut până cel puțin pe 11 ianuarie, după ce arestul său a fost prelungit consecutiv de trei ori pe baza unor acuzații noi care includ faptul că a raportat venituri mai mici decât cele primite din partea companiei pe o perioadă lungă de timp.

Via Reuters