Cea mai blândă pisică: Jaguar F-Type primește o versiune entry-level cu motor de 2.0 litri

Publicat joi, 13.04.2017 12:17 de Bogdan Mirică

Jaguar a lansat o nouă motorizare în gama coupe-ului F-Type. Este vorba despre un motor de numai 2.0 litri din noua gamă Ingenium.

Unul dintre cele mai frumoase coupe-uri ale momentului devine acum și mai accesibil. După ce a fost revizuit anul trecut, Jaguar F-Type primește și o nouă versiune de intrare în gamă. Aceasta este propulsată, pentru prima dată în istoria scurtă a modelului englez, de un motor cu patru cilindri de 2.0 litri.

Cei familiarizați cu gama Jaguar Land Rover vor înțelege că este vorba despre o unitate de concepție nouă din gama Ingenium. Propulsorul garantează 296 de cai putere și un cuplu motor de 400 de Nm. Este cea mai puternică versiune a motorului de 2.0 litri și vine în standard cu o transmisie automată cu opt rapoarte și propulsie spate.

Performanțele anunțate de Jaguar presupun un sprint de la 0 la 100 de km/h în aproximativ 5.5 secunde și o viteză maximă de 250 de km/h. Fiind mai ușor cu 50 de kilograme decât următoarea opțiune de motorizare pe benzină (unitatea V6 de 3.0 litri), F-Type promite o ținută de drum mai bună și ceva mai multă eficiență din partea propulsorului.

Agregatul de 2.0 litri vine la pachet și cu câteva noutăți estetice minore: jante de 18 inch și o singură evacuare, amplasată central. Parcă ne aduce aminte de Porsche 718 Cayman.