Chinezii lansează un nou hatchback electric în Europa: autonomie de 480 km

Publicat joi, 17.10.2024 11:23 de Tiberiu Safta

Chinezii de la Skywell au prezentat oficial un nou model electric. Acesta se numește Skywell Q și este un hatchback electric care va ajunge și în Europa. Noul model promite performanțe înalte și o autonomie care depășește 480 kilometri.

Chinezii continuă să lanseze noi modele electrice pe piața europeană. Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, compania chineză Skywell a prezentat noul hatchback electric Skywell Q. Pentru început, noul model este disponibil în Marea Britanie, însă urmează să fie lansat treptat și în restul Bătrânului Continent.

Noul model chinez propune un design destul de simplu și minimalist. Partea frontală este caracterizată de o bandă LED unită pentru faruri, precum și de alte două benzi LED mici amplasate în diagonală. Portierele sunt ușor sculptate pentru o apariție mai atrăgătoare, iar în spate avem un mic eleron, precum și stopuri LED desenate în forma a două benzi subțiri. Între acestea este prezentă inscripția Skyworth, care este iluminată.

Un detaliu interesant de notat este zona pragurilor laterale, care au un aspect ce pare să imite fibra de carbon forjată. Acest detaliu este prezent și în bara din spate. Exteriorul este completat de jante cu formă aerodinamică.

Ca dimensiuni, noul Skywell Q măsoară 4297 milimetri în lungime, 1836 milimetri în lățime și 1536 milimetri în înălțime.

Interiorul adoptă un design tipic minimalist, cu un ecran central masiv, de 15.6 inch, prezent în mijlocul bordului. Tot aici mai putem vedea iluminare ambientală, accente portocalii la volan, scaune și consola centrală și un plafon panoramic din sticlă. Modelul electric mai vine dotat cu un sistem audio Metz cu 8 incinte, dar și cu un ecran tactil pentru pasagerii din spate.

La momentul lansării, noul Skywell Q este disponibil în două versiuni în ceea ce privește bateria. Capacitățile nu au fost dezvăluite, însă cunoaștem că versiunea cu baterie mai mare va avea o autonomie de peste 482 kilometri. Indiferent de bateria aleasă, noul model primește un singur motor electric, de 204 cai putere. Motorul antrenează roțile din față, iar modelul promite performanțe înalte, demonstrate chiar de timpul de accelerație. Skywell Q poate atinge 100 km/h în doar 3.9 secunde.

Bateria va putea fi încărcată de la 10% la 80% în 20 de minute la o stație de încărcare rapidă.

Noul Skywell Q va fi disponibil în Europa începând din 2025. Primele exemplare vor fi livrate începând cu al treilea trimestru al anului viitor. Prețurile nu au fost anunțate deocamdată.

via Skywell

  • ds, joi, 17.10.2024 12:01

    La 480 km autonomie, bine, real va fi pe la vreo 380-400, nu va fi vreun bestseller dar, cu timpul o să existe o hemoragie de electrice chinezești. Dacă continuă tot așa, Europa o să se uite "anesteziată" cum importă de la pixuri la sateliți.

  • alex_cu_a_mic, vineri, 18.10.2024 09:11

    @ds Deocamdata e o hemoragie de clienti dinspre electrice spre termice sau hibride. Electricele au avut un mare cec in alb din partea autoritatilor si din partea clientilor. Acum ca l-au utilizat, vor da piept cu piata si clientii care nu mai sunt la fel de ingaduitori ca acum 1-2 ani. Succesuri.