Ciudăţenia Salonului de la Los Angeles: Youabian Puma, decapotabila de şase metri şi 1.1 milioane $

Publicat joi, 21.11.2013 18:14 de Bogdan Mirică

Una dintre cele mai ciudate apariţii din cadrul Salonului Auto de la Los Angeles s-a numit Youabian Puma. Maşina este o decapotabilă cu patru locuri, de 6 metri lungime şi 1.80 înălţime.

Printre numeroasele modele care şi-au făcut apariţia în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles s-a strecurat şi o ciudăţenie. La fel de ciudată pe cât îi este şi numele: Youabian Puma. Ce este de fapt Puma? O combinaţie grotească între o cabrioletă şi un SUV de mari dimensiuni. Decapotabila oferă patru locuri, are două uşi şi vine cu dimensiuni impresionante: o lungime de 6.1 metri, un ampatament de 4.1 metri, o lăţime de 2.3 metri şi o înălţime de 1.8 metri.

Sunt dimensiuni care le depăşesc chiar şi pe cele ale unui uriaş Humvee american, motiv pentru care roţile sunt pe măsură. Constructorul modelului Puma a ales jante de 20 de inch, cu aspect cromat, pe care le-a încălţat cu pneuri de peste un metru diamteru. Designul este o combinaţie nereuşită între farurile unui Volvo şi stopurile unui Buick Enclave, iar caroseria este construită exclusiv din fibră de sticlă şi aluminiu. Implicit acoperişul hard-top retractabil.

Maşina se adresează clienţilor „care îndrăznesc să fie diferiţi” (aici le dăm dreptate).

Sub capotă americanii au instalat un motorV8 LS7, de provenienţă General Motors, cu o capacitate de 7.0 litri, cu o putere de 505 cai şi un cuplu de 636 Nm. Resursele sunt administrate cu ajutorul unei cutii automate cu şase rapoarte, gata să înlesnească un sprint de la 0 la 100 de km/h în 5.9 secunde.

Toate astea cu preţul unui consum pe măsură: 16.8 litri în mediul urban şi 10.6 litri în cel extraurban. Cireaşa de pe tort este însă preţul ciudăţeniei afişate la Los Angeles. Şeful companiei americane a anunţat că suma de la care vor porni toate comenzile este de 1.1 milioane de dolari.

  • Faurelianul, joi, 21.11.2013 23:57

    mere sa dai pe spate gagicile

  • Hadouken, vineri, 22.11.2013 08:51

    Alege-ti alte fructe. E oribila.

  • xxx, vineri, 22.11.2013 11:45

    o decapotabila cu roti de tractor, urata cu spume