CNAIR: Vineri ar putea fi întreruptă emiterea rovinietelor și peajelor prin SMS

Publicat vineri, 11.08.2023 13:58 de Alexandru Monenciu

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță că emiterea rovienietelor și peajelor prin SMS ar putea fi întreruptă vineri (n.r azi) între orele 17:00 și 20:00.

Este perioada concediilor, astfel că traficul pe drumurile din România a crescut considerabil. În special Drumul Național 1 și, desigur, autostrada către litoral, acolo unde ai de plătit și trecerea la podul de la Fetești.

Pentru a evita orice situație neplăcută, CNAIR anunță că emiterea rovinietelor și peajelor prin SMS ar putea fi întreruptă vineri (n.r azi) între orele 17:00 și 20:00 din cauza unor lucrări de mentenanță și întreținere a unor echipamente tehnice.

Mai exact, ar putea fi afectată plata peajelor și emiterea rovinietelor prin intermediul portalului erovinieta.ro și a aplicației mobile etarife.

În acest context, CNAIR recomandă utilizarea celorlalte modalități puse la dispoziție prin distribuitorii autorizați.

via Economica

  • Fast_and_Curious, vineri, 11.08.2023 14:34

    As avea nevoie de emoji ala cu tipul care-si da cu palma peste fata. Vine weekendul prelungit, o multime de oameni pleaca la drum si vor trebui sa isi cumpere viniete si/sau peaje (ce naiba sunt peajele? n-am auzit pana astazi de cuvantul asta, nici in dexonline nu l-am gasit), vazand doar ca tranzactia pe SMS nu merge! ALO! Domnii si doamnele de la CNAIR, mentenanta la un sistem informatic PUBLIC se face intr-o perioada cand traficul este foarte redus, adica noaptea, intre 1 si 4. Sigur au informatiile prin care sa cunoasca valorile de trafic dintr-o saptamana, dae n-ai cu cine...

  • Fast_and_Curious, vineri, 11.08.2023 14:44

    Update. Am gasit cuvantul "peaj" in dexonline: 1. Drept de a folosi o cale ferată străină pentru transportul de mărfuri cu vehicule proprii. 2. Vamă la trecerea peste un pod, pe un drum de acces într-un oraș sau la acostarea unei nave la un chei. Dar atat CNAIR si Automarket au gresit cand au folosit forma plural articulat, deoarece peaj nu are forma de plural.