Cum vrea Carlos Ghosn să scape de arest: fostul șef Nissan se oferă să poarte dispozitiv de urmărire la gleznă și să rămână în Tokyo

Publicat luni, 21.01.2019 11:07 de Paul Cosma

Fostul șef Nissan, Carlos Ghosn, le-a propus autorităților japoneze să îl elibereze pe cauțiune și, în schimb, să poarte un dispozitiv de urmărire permanentă la gleznă. În plus, Ghosn a spus că este dispus să nu plece din Tokyo.

Carlos Ghosn este în continuare în arest la Tokyo, după ce detenția sa a fost prelungită în urma unor noi acuzații, iar cauțiunea i-a fost refuzată de instanță.

Ghosn și avocații săi încearcă noi metode prin care să-i înduplece pe japonezi să permită o eliberare pe cauțiune.

Potrivit Reuters, Carlos Ghosn s-a oferit să poarte la gleznă un dispozitiv electronic de urmărire și să angajeze oameni care să-l monitorizeze permanent. În plus, Ghosn s-a arătat dispus să rămână la Tokyo într-un apartament pe care l-a închiriat.

Autoritățile japoneze au respins până acum toate cererile lui Ghosn, de teama că acesta va încerca să fugă din Japonia.

Carlos Ghosn, președintele și CEO-ul Alianței Renault - Nissan - Mitsubishi, a fost arestat anul trecut pe 19 noiembrie în Japonia pentru că a raportat venituri mai mici decât în realitate în documentele oficiale Nissan și pentru că a utilizat banii constructorului în interes personal.

Nissan vrea să-l dea în judecată după finalizarea anchetei și să-i ceară daune lui Ghosn pentru abaterile financiare de care este acuzat.

Via Reuters

  • Kirotractor, luni, 21.01.2019 11:33

    Un mic detaliu: apartamentul *închiriat* de Ghosn la Tokyo e de fapt cumpărat (ilegal) din banii Nissan. Și costă o căciulă de yeni... Mai are multe alte viloaie de fapt (în Liban, Brazilia, la Rotterdam sau Paris), și-a plătit sora pentru consilieri inexistente și tot așa. În rest, eu încă aștept răspunsul la cererea mea de angajare-n locul manglitorului Carlito. Sigur va fi pozitiv, fiindcă cer un salariu de numai 18 mii € anual în loc de 18 milioane -- și-n plus m-am apucat de-nvățat japoneza. :-)

  • Costel, luni, 21.01.2019 14:13

    ii prezumtia la nevinovatie ii campanie impotriva la crestini pe tot globu ii fain ca ii proprietar la o casa de vacanta is si eu cu casa de vacanta la apahida ii lucruri normale la secol xxi

  • vianu, luni, 21.01.2019 14:28

    casa e la Apahida, dar tiglele?

  • Costel, luni, 21.01.2019 15:18

    @vian nu fain la jigniri nimic nu ii pe lumea asta mai urat ca rautatea