De toate pentru toţi: Subaru dezvoltă o platformă globală pentru modele cu propulsie termică, hibridă şi electrică

Publicat marţi, 08.03.2016 15:44 de Daniel Popescu

Subaru a anunţat că dezvoltă o platformă globală pentru toate modelele sale de viitor, care vor putea utiliza atât motoare termice, cât şi proopulsie hibridă sau electrică.

Hyundai a reuşit performanţa de a dezvolta modelul Ioniq cu toate cele trei variante de propulsie ecologică, de la hibridul tradiţional cu baterie care se încarcă în mers, până la hibrid plug-in şi motor electric.

Iată însă că Subaru pregăteşte o platformă şi mai interesantă, pe care urmează să fie dezvoltate toate modelele viitoare ale producătorul japonez deţinut de Fuji Heavy Industries.

Sub numele sugestiv de Global Platform se ascunde o platformă pe care se vor putea realiza atât maşini cu motoare termice tradiţionale, cât şi hibrizi, hibrizi plug-in şi modele 100% electrice. Cu alte cuvinte, toată gama de modele Subaru cu toate motorizările disponibile vor fi realizate pe o platformă unică, element care va reduce costurile şi va îmbunătăţi eficienţa.

De asemenea, Subaru susţine că noua platformă este cu 70-100% mai rigidă decât în cazul modelelor actuale şi că suspensiile şi direcţia au fost îmbunătăţite pentru a avea o precizie mai bună. Din punct de vedere al siguranţei, noua platformă absoarbe cu circa 40% mai multă energie decât modelele actuale, iar centrul de greutate este cu 5 mm mai jos.

Noua platformă globală face parte din iniţiativă Proeminenta 2020, iar primul model lansat pe aceasta va fi a cincea generaţie a lui Impreza.

Via Motortrend

  • arogantul, marţi, 08.03.2016 16:07

    Cu Subaru nu e de gluma, oamenii astia tac si fac, de aia si este singura marca japoneza, asiatica in general, care se poate bate de la egal la egal cu Volvo la capitolul siguranta.

  • @arogantul, miercuri, 09.03.2016 09:40

    De ce de exemplu Mitsubishi crezi ca nu este o marca la fel de sigura? In America Outlander si Outlander sport stau foarte bine la siguranta rutiera, Outlander sport are rezultate destul de apropiate de actualul Forester.

  • Andy, miercuri, 09.03.2016 11:58

    @@arogantul Problema Mitsu in America e una de fiabilitate. In ultimele consumers reports sunt la concurenta cu Fiat si-s de departea cea mai putin fiabila firma auto japoneza.

  • arogantul, miercuri, 09.03.2016 20:57

    @ ala fara nick da, intradevar nici Mitsu nu sta rau, la fel cum si Honda este ok la capitolul siguranta, dar de excelat doar Subaru o face.