Dezvoltarea lui Volkswagen Bluesport a fost oprita temporar

Publicat marţi, 19.05.2009 13:55 de Sebastian Toma

Oficialii Volkswagen au anuntat ca proiectul Bluesport a fost pus in asteptare din cauza pietei auto slabe. Specialistii in marketing ai companiei germane inca cerceteaza posibilitatile de vanzare ale modelului.

Un oficial Volkswagen a dezvaluit faptul ca proiectul Bluesport a fost pus in stand-by din cauza cererii slabe pentru un asemenea model. Oficialii Porsche au anuntat deja ca nu vor crea un succesor pentru 914 sau 356, insa Volkswagen le ofera inca fanilor sai speranta lansarii unui roadster. Bluesport este un model de nisa, iar specialistii in marketing sunt sceptici cu privire la succesul unui asemenea model in perioada imediat urmatoare.

Christian Haacke, directorul de comunicare al companiei Volkswagen, a anuntat ca este increzator cu privire la sansele pe care le are Bluesport sa intre in productie, si considera ca modelul are o sansa de a fi lansat odata ce economia isi va reveni. Bluesport este un roadster ecologic propulsat de un motor TDI de 2.0 litri care dezvolta 180 CP si 352 Nm.

Via | MotorAuthority