Divizia AMG ar putea lansa in viitor un motor diesel

Publicat joi, 26.11.2009 15:57 de Bogdan Mirică

Un oficial al diviziei de performanta AMG a declarat ca nu exclude posibilitatea dezvoltarii unui motor diesel de performanta, asemeni celui V12 TDI lansat de Audi pe SUV-ul Q7.

Desi performanta a fost sinonima intotdeauna cu motoarele pe benzina, succesele inregistrate de Audi si Peugeot la Le Mans, precum si rezultatele unitatii V12 TDI instalate pe SUV-ul Q7 dovedesc ca modelele sportive sunt capabile de lucruri marete si in versiune diesel.

Practic, reglementarile europene in materie de protectie a mediului ii silesc pe majoritatea constructorilor sa caute metode de propulsie ecologice. Chiar si diviza de performanta AMG, a constructorului Mercedes, s-a aratat interesata de un motor diesel, pregatit pentru a se alatura omologilor sai pe benzina.

Intr-un interviu recent, Oliver Wiech, omul din spatele versiunilor AMG ale modelelor C-Klasse, E-Klasse, SLS si SL, a declarat ca in acest moment nu este exclusa total posibilitatea unui model cu sigla diviziei de performanta propulsat de o unitate diesel.

"Incercand sa ne apropiem de tehnoogiile ecologice, am pornit pe un drum nebatatorit de ceilalti constructori. Am dat nastere unui prototip de strada, a carui destinatie este necunoscuta chiar si pentru noi. Ganditi-va la viitorul SLS eDrive, cu tren de rulare electric, si va puteti imagina ce lucruri noi va poate rezerva viitorul", a incheiat Oliver Weich.

In prezent, toate eforturile diviziei Mercedes se concentreaza asupra tehnologiilor de reducere a emisiilor de CO2. Chiar si asa, pe viitor am putea asista la o versiune diesel AMG.

via | whatcar

  • tzenu_bmw, joi, 26.11.2009 16:41
    amg diesel exista de multa vreme

    Doar ca voi nu stiti......... Automarket dati-mi voie sa va corectez. C30 cdi AMG va spune ceva?????

  • Mircea, joi, 26.11.2009 16:44
    Nu ar fi primul diesel...

    Chiar daca nu a fost un supercar sau un succes de vanzari (din cauza performantelor realtiv slabe raportat la pretul mare), AMG nu e la prima tentativa de genul asta - pe fostul C (W203) exista C30 CDI AMG. Poate ca de data asta au in plan o masina cu motorizare diesel cu adevarat performanta.

  • bogdanm, joi, 26.11.2009 16:49
    AMG

    @tzenu BMW @Mircea Multumim pentru observatii!

  • cozappz, joi, 26.11.2009 16:54
    Copy and Paste SIN

    Ce pacatosi suntem. ;)