DS E-Tense nu ajunge în producție de serie: conceptul va fi folosit ca studiu pentru dezvoltarea motoarelor electrice

Publicat marţi, 28.11.2017 14:52 de Daniel Popescu

Conceptul DS E-Tense prezentat în 2016 nu va fi lansat în producție de serie, însă va fi utilizat ca studiu pentru dezvoltarea sistemelor hibride plug-in hybrid și a motoarelor electrice.

La Salonul Auto de la Geneva din primăvara anului trecut, DS a prezentat un supercar electric numit E-Tense, care beneficia de propulsie electrică.

La vremea respectivă, oficialii mărcii premium din cadrul Grupului PSA Peugeot-Citroen nu au menționat dacă acesta va fi dezvoltat la un moment dat și în versiune de serie, însă incertitudinile au dispărut acum.

Oficialii DS au confirmat că T-Sense nu va fi lansat în producție de serie. În schimb, de la prezentare și până acum, conceptul electric a reprezentat un fel de "laborator" pentru dezvoltarea motoarelor electrice și a sistemelor de propulsie plug-in hybrid. De altfel, DS 7 Crossback va fi primul model al mărcii care va beneficia de sistem de propulsie plug-in hybrid.

Citroen E-Tense folosea un motor electric de 402 cai putere și 516 Nm, capabil să ajute sportiva să accelereze de la 0 la 100 de km/h în doar 4.5 secunde. Viteza maximă nu este atât de importantă, dar e bine de știut că ajunge la 250 de km/h. Unitatea electrică beneficia de o baterie litiu-ion cu o capacitate generoasă, montată sub șasiul monococă din fibră de carbon, capabilă să ofere o autonomie de 360 de kilometri în modul urban și de 310 kilometri într-un ciclu mixt, ușor mai solicitant.

Via Caradisiac