Dupa 16 ani, Camaro depaseste Mustang in vanzari

Publicat joi, 02.07.2009 15:54 de Bogdan Mirică

Dupa o perioada de 16 ani, Chevrolet Camaro a reusit performanta de a vinde in luna iunie mai multe exemplare decat rivalul sau Ford Mustang.

Rivalitatea dintre Ford Mustang si Chevrolet Camaro dateaza inca de la debutul modelelor pe piata. Eternii rivali duc o lupta stransa si in aceste vremuri de criza, chiar daca modelul Ford domina categoric segmentul.

Luna care tocmai s-a incheiat a bifat insa o performanta istorica pentru modelul GM, Camaro reusind sa depaseasca in vanzari rivalul Mustang dupa o perioada de 16 ani. Rezultatul vine la scurt timp dupa ce Chevrolet anuntase ca cererea pentru Camaro s-a dublat.

Astfel, in luna iunie Chevrolet a reusit sa vanda 9320 de exemplare Camaro, cu aproape 2000 mai multe decat Ford Mustang, care a livrat 7362 de unitati. Aceasta performanta nu a mai fost consemnata de 16 ani, Camaro depasind Mustang in vanzari in 1993, in luna octombrie, pentru ca modelul GM abia se lansase iar cel Ford isi astepta faceliftul din 1994.

Rezultatele pozitive ar putea sa se prelungeasca si in luna iulie, Chevrolet anuntand recent ca pe langa cele 14.000 de comenzi initiale a primit 25.000 de cereri din partea dealerilor. Interesul este atat de mare incat stocul produs de GM poate asigura intre 6 si 9 zile de livrari.

Atuul lui Camaro este gama de motorizari, clientii avand la dispozitie o unitate V6 pe benzina, care dezvolta 304 cai putere (cat un Mustang cu motor V8). Versiunea de top, Camaro SS vine cu 422 de cai putere adica aproape cat un Mustang GT500.

Ramane de vazut daca noul Chevrolet Camaro isi va continua trendul ascendent si in lunile urmatoare, pentru a putea depasi vanzarile Mustang si in cazul bilantului anual, o performanta pe care modelul GM nu a mai inregistrat-o din 1985.

via | Leftlane

  • enoeht, joi, 02.07.2009 16:57
    E si normal

    Camaro arata si se conduce mult mai bine - are punte spate multilink (cred ca nu este mentionat in articol). Cei de la Chevrolet au "finisat" masina pe Nurburgring. Este ceva mai scumpa dar merita diferenta.

  • mine..., joi, 02.07.2009 19:43
    Si arata...

    ....

  • mowgli, vineri, 03.07.2009 02:51
    si arata...

    bestial.e o masina foarte frumoasa, chiar peste mustang.nici nu e de mirare ca nu a mai depasit mustang-ul de 16.vechiul camaro era mult sub mustang, cel putin la design.adevarul e ca si camaro e un model mai nou decat mustangul, de aici si vanzarile mai bune.cu mustang-ul sau obisnuit deja.plus ca, camaro a fost si intens promovat cu mult inainte sa apara, in toate jocurile cunoscute, filme s.a.m.d. iar rezultatul se vede.oricum au facut treava buna, mie imi place f mult camaro de acu 40 de ani, iar asta imi aduce aminte de perioada lor de glorie.