Ediție specială Mercedes-Maybach S680 by Virgil Abloh. Producție limitată la 150 de exemplare

Publicat miercuri, 06.04.2022 12:37 de Tiberiu Safta

Mercedes-Benz a lansat o ediție specială a modelului de lux Clasa S, numită S680 by Virgil Abloh. Mașina poartă numele regretatului designer, care a ales culorile pentru noua ediție specială și a colaborat în mai multe proiecte cu constructorul german. Noul model va fi produs în doar 150 de exemplare.

Constructorul german a lansat o nouă ediție specială a modelului de lux Clasa S, numit Mercedes-Maybach S680 by Virgil Abloh. Acest model este rezultatul unei colaborări cu regretatul designer Virgil Abloh, care și-a pus amprenta și pe conceptul Project Maybach x Virgil Abloh, prezentat anul trecut.

La fel ca la acel concept, noua ediție specială este vopsită în aceeași combinație negru-auriu, care se regăsește inclusiv la interior. Aici avem scaune îmbrăcate în piele Nappa, iar grafica sistemului multimedia MBUX a fost modificată pentru a se asorta cu schema de culoare. Pe consola centrală este montată o plăcuță cu siglele Maybach și cea personală a lui Virgil Abloh. Asemenea sigle se regăsesc și pe uși și la tetiere.

Sub capotă se află un motor V12 twin-turbo de 6.0 litri, care dezvoltă 630 de cai putere și un cuplu de 900 Nm. Motorul este cuplat la o cutie automată cu 9 trepte, iar sprintul de la 0 la 100 km/h este realizat în 4.5 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 de km/h.

Clienții care optează pentru acest model special vor primi și o cutie de lemn îmbrăcată în piele Nappa cu siglele Maybach și Abloh. În cutie se află o replică a mașinii la scara 1/18, două chei, un cârlig și o husă specială pentru a acoperi mașina. Doar 150 de exemplare ale acestui model vor fi construite.

Odată cu mașina a fost lansată și o nouă colecție vestimentară creată de Abloh, care include tricouri, șepci și mănuși cu siglele personale ale designer-ului și cele Maybach.

via Mercedes-Benz