Elon Musk sfidează autoritățile americane și redeschide fabrica Tesla din California: “Dacă cineva este arestat, cer ca eu să fiu acela”

Publicat marţi, 12.05.2020 14:20 de Paul Cosma

Elon Musk a anunțat că fabrica Tesla din California a redeschis producția, în ciuda ordinului autorităților de a menține uzina închisă. “Dacă cineva este arestat, cer ca eu să fiu acela,” a declarat Musk.

Autoritățile responsabile de biroul de Sănătate Publică din California au obligat Tesla să mențină închisă fabrica din Fremont din cauza pandemiei, motiv pentru care Elon Musk a amenințat în weekend că va muta producția în Texas sau Nevada.

În acest context, Musk a ales să sfideze ordinul autorităților și a decis să repornească activitatea din California, spunând că angajații aflați în șomaj tehnic au fost “reangajați”.

“Suntem bucuroși să ne întoarcem la muncă și am implementat un plan foarte detaliat pentru ca angajații să revină în siguranță la muncă,” se arată într-un email intern citat de Reuters.

Elon Musk a scris, într-un tweet, că se va alătura angajaților săi pe liniile de asamblare: “Dacă cineva este arestat, cer ca eu să fiu acela.”

Autoritățile americane au transmis că Tesla nu poate să pună în funcțiune fabrica din Fremont fără un plan aprobat de districtul californian Alameda. Încălcarea restricțiilor impuse de autorități poate fi pedepsită cu amendă, închisoare sau ambele.

Via Reuters

  • dan_grc, marţi, 12.05.2020 14:31

    Daca va fi arestat, actiunile Tesla se vor dubla pana la sfarsitul lunii, daca nu va fi arestat, vor creste doar cu 15%.

  • fanel, marţi, 12.05.2020 14:42

    pai sa-si ia jucariile si sa plece mai la...vest. A, stai, deja a si facut-o.

  • Anonim, marţi, 12.05.2020 14:52

    Capitalismul pur sa iasa banul victimele colaterale nu comteaza . America o tara care este plina de saracie ! Ei vorbesc de China ca prezinta la tv doar ce vor dar in America cum este ? Cine a fost stie cum este in cartierele sarace ca nu circuli nici ziua pe jos pe strada . Doar in zonele ultra centrale ale marilor orase . Ca tot americanul este cu arma la cingatoare ancorat in vremurile din trecut ca peste 30 % din americani traiesc intr-o saracie lucie ca accesul la serviciile medicale , scoli etc nu este pentru oricine . Asa ca fac ceva pe actiunile lui Tesla si americanul asta excroc Musk care prosteste o lume intreaga cu electrificarea lui . Care este la nivelul de stinta si descoperire de anul 1920 tot atata autonomie aveau si atuncie masinile electrice . Nu mai pun in discutie calitatea indoielnica a masinilor o asamblare si piese made in America adiva muuult sub standardele Europene asta pentru cine sa urcat intr-o Tesla si a vazut live ce calitate de fabricatie au . Dar pentru cine este udat de ideia asta de elctric sunt grozave pentru mine.......nu

  • Green_Alex, marţi, 12.05.2020 14:59

    Pai inteleg ca poate deschide fabrica daca are un plan de securitate a angajatilor aprobat de stat. Banuiala mea este ca a trimis planul spre aprobare si doar face pe nebunul in declaratii.

  • Kirotractor, marţi, 12.05.2020 15:03

    Încep să cred că Musk joacă doar în echipa de rezervă a e-Cabalei, pe extrema dreaptă... sau stângă?! Ciudat e când vezi că până și unii din enoriașii lui fanatici îl bălăcăresc acuma c-ar fi *capitalist fără scrupule*. De parcă ar fi fost altceva până acu... dar tot bla-bla-ul clasic deja cu salvatu prin zăcut acasă demonstrează eficiența brain-washing-ului și la electro-cauterizați. Aș paria că nu-l arestează nimeni, dar mai știi? Circulă oricum atâtea zvonuri că nu mai știi ce să crezi. Maică-sa (încă top-model la 170 de ani) se zice că i-ar fi zis *De-oi fi tu acela -arestat- / Nu-ți sunt mumă eu*... Iar frate-su ăla bancher cică i-ar fi respins o cerere de credit pt nevoi personale (d-aia își vinde Elon viloacele c-ar fi falit -- unii zic că va sta la Cluj, dar alții zic că n-are el bani de chirie-n Cluj... :-))

  • PMC, marţi, 12.05.2020 15:30

    Eheeei.... ce ti-e si cu activismul socialist pentru gâdilarea bucuriilor inocente ale watermelonșilor?... Ie grele, dragi tovarași! Pâna vine banu de la capitalistii hulpavi, totul e ok: facem spectacol pe youtube, pe la televiziuni, ca niste staruri adevarate. Cand se implineste ceea ce propovaduiesti, cand la butoane ajung niste socialisti pe bune si mai a dracului decat rolul pe care l-ai jucat pana atunci, incepi sa strigi ca -Libertate! Revolutie! Nu se mai poate asa! Ma leg cu lanturi! Arestati-ma pe mine! :))) Ce duios... Tov. Musk se vorbeste ca e un individ extrem de destept. Trebuia sa se gandeasca la ceea ce o sa urmeze atunci cand le-a dat nas tuturor alora cu venitul minim garantat, alora cu proprietatea privata câh, alora cu planeta care sufera, alora cu drepturi, drepturi, drepturi si nicio responsabilitate si obligatie. Uneori singura cale de a invata ceva e sa iei o gura din borhotul pe care il versi vesel si iresponsabil in jurul tau, gandindu-te ca ”mie n-are cum sa mi se intample”. Ete ca are! Cat ma priveste, e a dracului de placut sa vezi ca ai avut dreptate de la inceput. Da, fara modestie, falsa sau reala, fara ocolisuri, da!, sunt mandru ca am spus-o de la inceput. Ideologiile socialiste o sa ne ajunga din urma. Problema e ca ii ajung si pe cei care NU le-au inghitit si nu le-au acceptat niciodata. Unu dintre ei fiind io... Daca nu ne impotrivim la timp, ceea ce instinctul sunt convins ca i-a spus si tov. Musk demult sa faca, s-ar putea sa ne trezim apoi ca e prea tarziu, si trebuie sa ne cerem voie pentru lucruri ce pana mai ieri erau de la sine intelese. O singura dorinta as avea, desigur, imposibila: sa-si serveasca rahatul rosu socialist doar cei ce l-au promovat. Pe noi astia putini, de dreapta, sa ne lase drac cu dorintele lor de a pune lacatul pe lume ca sa o deschida doar cand o sa arate cum vor ei!

  • Edikkk, marţi, 12.05.2020 15:47

    California este statul cel mai gay din America şi deci cea mai pretenţioasă cu drepturile angajaţilor Plus cea mai scumpă din toate punctele de vedere Aşa că dl Musk are dreptate, ori îşi bagă minţile în cap, ori pleacă şi ei din CA Acum că SUA sunt extrema capitalistă şi orice încercare de mediere a unor măsuri simple normale sunt văzute comuniste direct, sunt nişte exagerări dar la care societatea americană pune botul Eu zic să nu îi plângem pe săracii americani care o duc mult mai bine ca alţi săraci din lume.

  • Green_Alex, marţi, 12.05.2020 16:20

    @ Edikk ce are numarul de gay cu drepturile angajatiolor? Daca spuneai ca statul california este cel mai progresist dintre SUA poate se gaseau referinte pentru a sustine teoria. Dar asa nu are logica ce ai scris. Da in texas treaba sta altfel, iei pusca in mana si esti stapan la tine pe plantatie "the american way" din vremea colonistilor. Cam acolo sunt si multi de-ai nostri din punct de vedere a evolutiei sociale. @PMC Socialismul, comunismul si capitalismul sunt concepte mult mai complicate decat le amesteci tu acolo ca sa-ti iasa la argumentatie.

  • PMC, marţi, 12.05.2020 17:10

    @Green_Alex: astept sa-mi explici tu cum e cu conceptele alea. Si sunt gata sa-ti dau dreptate. Dar nu stiu ce ai inteles tu din argumentatia aia...

  • inexorabil, marţi, 12.05.2020 17:30

    Verzuiule, se ştie demult că faci alergie la noţiunile SACRE libertatea exprimării şi proprietatea privată, dar vezi că, între timp, s-a întocmit un clasament de genul “La ce este nr. 1 în lume fiecare naţiune europeană?”, iar în dreptul României figurează…cantitatea cea mai mare de proprietăţi (inclusiv imobiliare) pe cap de locuitor! Adică nicio altă naţiune de pe Glob nu este mai capitalistă în cuget şi-n simţiri decât noi, a-ha-ha-ha-ha! Da, da, da, echivalent cu: “lacomi”, “nesătui”, “corupţi” ; să (tot) fie !!! Şi ce ne mai place să ne plângem de…sărăcie, văleleu! Mai ales la o bere, la un fursec. Ah, nu ne trebuie arme de foc; ghioaga şi câinele simbolizează paznicii de nădejde ai mioriticului get-beget. Mă rog, ca etichetă a identităţii naţionale, eu aş adăuga şi…closetul din fundul curţii (recte cea mai sănătoasă viziune existenţială posibilă, perpetuată din moşi-strămoşi!). Iar despre “comunism” se verifică fix ceea ce am descris eu cu atâtea ocazii: arta omni-destabilizării în manieră Illuminati. PS. Ca şi “fănel” şi ca mulţi alţii, n-are ce să-ţi explice, @PMC, fiindcă…nu poate, nu ştie, nu vrea! Sunt valabile toate trei “simptomele”. Cu alte cuvinte, negarea (vehementă, continuă şi neobosită) le este argument autoreferenţial şi suprasaturat, başca le-a intrat în sânge…

  • Green_Alex, marţi, 12.05.2020 19:03

    @ PMC Pai il alinti pe Elon Musk cu particula "tov" deci insinuezi ca ar fi comunist, dar de fapt il acuzi ca ar fi un sustinator al socialismului, spre deosebire de tine care esti "de dreapta" (adept al capitalismului). Am mai discutat pe aici ca ecobonusul reprezinta o masura de sustinere a unei ramuri industriale nu este neaparat una sociala. Cam asta inteleg eu din argumentatie si de asta am spus ca le cam amesteci (pe ele ideologiile). Oricum, o astfel de discutie despre ideologii (oricat de interesanta ar fi) nu cred ca-si are locul aici.

  • PMC, miercuri, 13.05.2020 01:01

    @Green_Alex: asa e, o asemenea discutie nu-si are locul aici. Dar ca sa raspund: Chestia cu "tov" e o poanta. Intotdeauna incerc sa mai fac si poante in cam tot ce scriu, sa nu sune totul prea serios si grav. :) Musk nu e socialist. Comunist nici macar nu poate fi vorba. Tocmai aia spuneam despre Musk: ca l-au ajuns din urma ideologiile socialistilor. Ideologia egalitatii si a binelui comun bagat cu fortza pe gat. Si ca pana la urma iese capitalistul la iveala. Ceea ce e un lucru bun. Cat despre sisteme socio-economice: comunismul si socialismul sunt frati. Socialismul sfarseste invariabil in comunism cand se instaleaza intr-o societate slab-democratica. Intr-o societate cu traditie democratica, informationala si cu piata libera, comunismul are sanse mici de promovare. Dar intr-una fosta comunista, dimpotriva, se instaleaza foarte usor si pe nesimtite. De pilda in zilele astea ai putut vedea in romania statul militzienesc care e degraba-distrugator de drepturi fundamentale pe care cu totii le priveam ca pe ceva de la sine inteles. Pana deunazi. Clica securistoida de la noi a cerut derogare de la carta drepturilor omului. Ni s-au anulat drepturi fundamentale ca dreptul la proprietate. Chestie care NU era necesara. Pentru a putea rechizitiona niste unitati hoteliere nu era nevoie de anularea dreptului la proprietate pentru intreaga populatie a tarii. Derogarea de la Carta Drepturilor Omului de asemenea, nu era necesara. De altfel, 4 tari foste comuniste au fost singurele care au cerut asta organismelor internationale: Letonia, Rep Moldova si Armenia + cu voia dvs., minunatul plai de legenda, Romania. Dar Letonia a precizat care drepturi le doreste suspendate. Romania nu s-a sinchisit. Romanii sunt prea indolenti si nepasatori, asa ca facem ce dorim cu ei. Oricand as discuta cu placere despre diferentele dintre capitalism, socialism, comunism. Intr-adevar, e cam aiurea aici... :) Lucrurile se leaga. Nu sunt conspirationist. Toate informatiile sunt publice. Insa cui ii pasa de ele? Ne trezim prea tarziu, ca de obicei, in toata istoria noastra...

  • Edikkk, miercuri, 13.05.2020 07:58

    Cum face Tesla MILIARDE € în Europa fără să fi vândut chiar nicio maşină https://youtu.be/PwXsY7IcrO8