EXCLUSIV: BMW testeaza noul Seria 5 Touring

Publicat luni, 09.11.2009 16:30 de Sebastian Toma

Alaturi de noul BMW Seria 5 Sedan si M5 F10, inginerii bavarezi testeaza si viitorul Seria 5 Touring. Spre deosebire de primele doua modele, versiunea Touring a lui Seria 5 F10 este inca ascuns de camuflaj gros, semn ca modelul este abia la inceputul dezvoltarii.

Germanii de la BMW testeaza versiunea Touring a noului Seria 5 F10. Spre deosebire de versiunea sedan a acestui model, exemplarul testat de inginerii BMW poarta ceva mai mult camuflaj in timpul fazelor de test. Cu exceptia plafonului si a geamurilor, exemplarul de test este camuflat complet.

Dupa cum puteti observa, partea frontala si profilul lui Seria 5 Touring sunt identice cu cele ale lui Seria 5 Sedan.

Modelul va trebui sa pastreze aspectul atragator pentru a putea sa lupte cu rivali de marca precum Mercedes-Benz E-Klasse Estate, si Audi A6 Avant. In comparatie cu versiunea Touring a generatiei precedente a lui BMW Seria 5, plafonul prezinta o linie ceva mai inclinata, mai ales inspre usa hayon-ului.

Tehologia EfficientDynamics si gama de motorizari a lui Seria 5 Sedan vor fi doua dintre elementele prezente si pe viitorul Seria 5 F10 Touring. Gama de transmisii include o cutie de viteze manuala cu sase trepte, o cutie de viteze Steptronic cu sase trepte si exista posibilitatea introducerii unei unitati ZF cu opt trepte.