F1: Daniel Ricciardo, concediat de RB. În locul său vine Liam Lawson

Publicat vineri, 27.09.2024 10:34 de Alexandru Monenciu

Daniel Ricciardo a fost concediat de echipa RB, fosta AlphaTauri. Liam Lawson va concura alături de Yuki Tsunoda în restul etapelor din acest sezon.

Chiar dacă nu a avut performanțe care să-l facă pretendent la titlul de campion mondial, Daniel Ricciardo este unul dintre piloții cu cel mai mare magnet la public.

Australianul a revenit în Formula 1 anul trecut, cu ocazia Marelui Premiu de Formula 1 al Ungariei, la echipa AlphaTauri. Ricciardo a rămas în Marele Circ și sezonul acesta, când echipa și-a schimbat numele în RB.

În 2024, a fost de 5 ori în puncte, a încheiat pe locul 4 în Miami și se află pe locul 14 în clasamentul piloților, la 10 puncte în spatele coechipierului său, Yuki Tsunoda.

În etapa din Singapore, Ricciardo a încheiat cursa pe locul 18 și se pare că aceasta a fost picătura care a umplut paharul. Drumul său la RB a ajuns la final și, probabil, și drumul său în Formula 1.

Echipa a anunțat despărțirea de pilotul australian, cu efect imediat. Pentru restul de 6 etape, în locul său a fost adus Liam Lawson.

Cariera lui Ricciardo în Formula 1 s-a întins pe parcursul a 14 sezoane, timp în care a strâns 8 victorii, a urcat de 32 de ori pe podium și a luat startul în 258 de Mari Premii unde a strâns 1.329 de puncte în total. În 2014 și 2016 a încheiat pe locul 3 în clasamentul piloților.

via F1

  • Cabrón, no te preocupes!, vineri, 27.09.2024 11:09

    Checo, tu observi ce se intampla cu cei care nu performeaza ? Checo, demonstreaza public faptul ca nu te pui pe tine insuti inaintea intereselor echipei. Checo, este momentul optim sa faci un milion de pasi inapoi !

  • eu, vineri, 27.09.2024 12:26

    Autorii articolului nu prea urmaresc f1. Lui Ricci i-a expirat contractul si au ales sa nu i-l prelungeasca. Locul 18 in Singapore nu a fost picatura care a umplut paharul, toata echipa stia inca inainte de cursa.

  • Ruga ne este ascultată, vineri, 27.09.2024 14:07

    Red Bull anunță iminenta retragere a lui Sergio Perez !!! Red Bull Racing și Sergio Perez ar trebui să anunțe retragerea pilotului mexican, declarația oficială urmând sa aiba loc în timpul viitorului său Mare Premiu de acasă.[Mexico City] Planul urzit pentru ieșirea lui Perez este conceput pentru a oferi o „ieșire mai blândă” a mexicanului, cu scopul de a minimiza orice impact negativ asupra cotei de piață a Red Bull, în special în cele doua Americi.

  • Eppur si muove, vineri, 27.09.2024 14:29

    Kimi Antonelli va fi prezent într-o cursă de F1 anul acesta !!! Se pare că sezonul 2024 de F1 nu se va încheia pe 8 decembrie cu Marele Premiu de la Abu Dhabi. Probabil că va avea loc o altă cursă câteva zile mai târziu, cu cele zece echipe de F1 și piloti începători care vor avea șansa de a conduce o mașină de Formula 1 într-o cursă reala. Comitetul Consultativ Sportiv al Formulei 1 va vota ideea pe 2 octombrie, dar se pare că nu există obstacole, deci nu estimam nimic altceva decat un rezultat pozitiv. În principiu, ideea este că, marți după Marele Premiu de la Abu Dhabi, 10 piloti începători vor organiza mai întâi o sesiune de calificare înainte de a concura într-o cursă de sprint mai târziu în cursul zilei. Fiecare echipă de F1 va pregăti astfel un pilot începător. Alegerea evidentă în acest caz ar fi ca Mercedes să-l lase pe Andrea Kimi Antonelli să concureze în timp ce Oliver Bearman apare la volanul Haas. Alpine poate opta pentru Jack Doohan, de exemplu. Toți acești piloți vor deveni piloți de F1 cu norma intreaga în 2025, așa că probabil că vor câștiga experiență importantă în Abu Dhabi.

  • Anti - obsedați, vineri, 27.09.2024 17:08

    Costeluș cel naiv crede toate minciunile scrise de presă. El încă crede în Moș Crăciun.