F1: Haas renunță la Mick Schumacher. Germanul, înlocuit de Nico Hulkenberg

Publicat joi, 17.11.2022 11:46 de Alexandru Monenciu

Mick Schumacher, fiul septuplului campion de Formula 1 Michael Schumacher, va părăsi echipa americană Haas la finalul acestui sezon. Locul său va fi luat de Nico Hulkenberg.

După ce, în 2020, a câștigat campionatul în Formula 2, Mick Schumacher a venit în Formula 1 la echipa americană Haas, alături de Nikita Mazepin.

Foarte mulți fani au fost bucuroși să vadă numele Schumacher din nou în Marele Circ. Anul acesta, Schumacher a strâns primele sale puncte în Formula 1, după ce a încheiat etapa din Marea Britanie pe locul 8. A urmat apoi un loc 6 în Austria.

În ciuda acestor performanțe, Schumacher a făcut și unele greșeli costisitoare pentru echipă.

Tocmai de aceea, Haas a decis să nu-i mai prelungească contractul, astfel că Schumacher va părăsi echipa americană la finalul acestui sezon, adică după etapa din Abu Dhabi.

Ulterior, Haas a confirmat că locul său va fi luat de Nico Hulkenberg, fost pilot Force India și Renault.

via Formula 1

  • DAV, joi, 17.11.2022 17:10

    Chiar nu puteau aduce un tânăr talentat și de perspectivă ? Este plină F2 de talente ! Chiar vor să transforme F1 într-o competiție de old-boys ? O fi fost ceva de capul lui Hulkenberg cu ani în urmă, dar nu cred că-i poate ajuta să progreseze, așa cum consideră ei. Sau poate a acceptat să piloteze gratis ?