Ferrari nu renunță la motoarele aspirate V12: "Ar fi o nebunie să le înlocuim cu unități turbo, dar vom introduce variante hibride"

Publicat marţi, 02.05.2017 11:49 de Daniel Popescu

Ferrari a exclus varianta de a înlocui motoarele aspirate V12 cu versiuni turbo, însă admite că este nevoită să introducă hibrizi pentru a respecta noile norme de poluare.

Cu ocazia Salonului Auto de la Geneva, Ferrari a dezvăluit publicului noul Ferrari 812 Superfast (foto) cu motor aspirat V12 de 800 de cai putere care ajunge la 100 km/h în numai 2.9 secunde. La vremea respectivă au existat voci care au afirmat că acesta ar putea fi ultimul model al Căluțului Cabrat cu motor aspirat V12, ca urmare a regulamentelor tot mai dure pentru emisii.

Iată însă că Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat-Chrysler și președintele Ferrari, a dat asigurări că producătorul italian va continua să aibă în gama acest propulsor.

"Vom oferi întotdeauna un V12. Șeful departamentului de motoare ne-a spus că ar fi o nebunie să punem o turbină pe V12, așa că răspunsul este nu. Va fi un motor aspirat natural cu sistem hibrid", a explicat el.

Temerile anterioare cu privire la soarta lui V12 au fost alimentate și de faptul că Ferrari a introdus inclusiv un motor V8 turbo pe modelul GTC4 Lusso în toamna anului trecut.

Marchionne afirmă că intenția de a utiliza sisteme hibride nu are neapărat legătură cu reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ci mai degrabă cu posibilitatea de a îmbunătăți performanțele pe circuit. "Obiectivul de a avea sisteme hibride și electrice în astfel de mașini nu este legat de obiectivul tradițional. Nu încercăm să atingem două obiective, încercăm să îmbunătățim performanța pe circuit", a adăugat el.

Oficialii Ferrari au confirmat deja că un motor V12 aspirat cu sistem hibrid va respecta inclusiv norma de poluare Ultra-Low-Emission Vehicle, care va fi introdusă în 2021.

Via Autocar

  • S, marţi, 02.05.2017 12:39

    De ce nu vor motorizari turbo ?

  • Scorpionul.negru, marţi, 02.05.2017 13:39

    @S Pt. ca nu sunt pure...autentice. Si pe langa asta risti sa pice turbo. Aspiratele V12 sunt motoare perfecte. Bvo lor ! O marca care se respecta.

  • vianu, marţi, 02.05.2017 14:00

    ....de ce ar pune un motor turbo intr-un ansamblu hibrid?

  • andrei, marţi, 02.05.2017 15:59

    pai nu pun turbo in hibrid, pun aspirat cu electric. la o masina cu putere putina un motor turbo se simte din plin, e mai fasneata cand nu o tii prea turata. dar la ce putere au ei pe masinile alea....cred si eu ca nu vor turbo. insa daca pun si electric clar se simte in bine. faza e ca sa simte si la greutate. sunt curios cu ce apar.

  • mowgli, marţi, 02.05.2017 20:35

    Ah da. Serigo Toblerone. Acest Donal Trump al industriei auto.