Ferrari testeaza un sistem hibrid pe 599

Publicat joi, 05.03.2009 11:32 de Bogdan Mirică

Presedintele Ferrari a anuntat la Geneva ca italienii testeaza in prezent un sistem hibrid pe sasiul unui model 599.

Salonul Auto de la Geneva a lasat loc si unor speculatii legate de premierele care au stralucit in lumina reflectoarelor. Cea mai noua informatie de acest gen se leaga de conceptul Ferrari 599XX, care se pare ca anticipeaza o revolutie importanta in interiorul gamei constructorului italian.

Luca di Montezemolo, presedintele Ferrari, a declarat in cadrul salonului ca inginerii italieni testeaza deja un sistem KERS, similar cu cel folosit in Formula 1, pe un sasiu al modelului 599. Se pare ca italienii intentioneaza sa introduca intr-un viitor apropiat un tren de rulare hibrid pe modelele lor, care sa aiba la baza tehnologia KERS, de recuperare a energiei rezultate la franare.

Pana in prezent, Calutul Cabrat a testat tehnologia pe monoposturile de Formula 1 insa rezultatele nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor iar costurile au depasit de multe ori bugetul alocat initial.

Speculatiile admit ideea ca exemplarul 599XX prezentat la Geneva dispune de un sistem KERS instalat, insa aceasta informatie nu a fost inca confirmata de oficialii Ferrari.

via | Autoblog