FIA: "Echipele FOTA nu sunt inscrise in sezonul 2010"

Publicat joi, 09.07.2009 10:39 de Daniel Popescu

FIA a informat cele 8 echipe din cadrul FOTA ca acestea nu sunt inscrise oficial in sezonul 2010, in ciuda anuntului facut de forul mondial pe aceasta tema pe 24 iunie.

Desi la finalul lunii trecute echipele FOTA au ajuns la o intelegere cu FIA pentru a impiedica crearea unei competii rivale, pacea din Formula 1 este serios amenintata dupa intalnirea dintre FOTA, FIA si noile echipe ce a avut loc miercuri la Nurburgring.

Dupa ce FIA a anuntat ca FOTA a comunicatului de presa

al FIA din 24 iunie. In lumina acestor informatii, reprezentatii FOTA au propus amanarea intalnirilor de miercuri. Propunerea a fost respinsa pe motiv ca nu se va permite semnarea Acordului Concorde fara aprobarea in unanimitate a regulamentului pentru 2010".

"Asa cum a decis Consiliul Mondial si asa cum a anuntat si FIA pe 24 iunie, regulile pentru 2010 vor fi bazate pe regulamentul din 2009 si pe modificarile adoptate inainte de 29 aprilie. In niciun moment nu s-a pus problema unui acord in unanimitate. A merge impotriva deciziilor Consiliului Mondial al FIA conform intelegerii de la Paris inseamna a pune in pericol viitorul Formulei 1. Ca rezultat al acestor comunicate, reprezentantii FOTA nu au putut sa isi exercite drepturile si prin urmare nu au avut alta alternativa decat sa incheie participarea la intalnire".

In contextul conflictului iscat intre FOTA si FIA la intalnirea de miercuri, viitorul Formulei 1 este din nou in pericol, iar ideea unei competitii rivale nu este exclusa.

Totusi, potrivit unor surse de incredere, reprezentatii CVC, compania care detine prin intermediul lui Bernie Ecclestone drepturile comerciale ale Formulei 1, sunt extrem de nemultumiti de evolutia acestui caz. Astfel, nu este exclus ca Ecclestone sa intervina din nou pentru ca cele doua parti sa ajunga la o noua intelegere.

Via | FOTA