Final de carieră: Uzina Ford de la Craiova a produs ultimul exemplar B-Max

Publicat sâmbătă, 02.09.2017 09:05 de Cornel Șocariciu

Ultimul exemplar Ford B-Max a pășit pe poarta uzinei din Craiova. Din 2012 și până acum, Ovalul Albastru a asamblat aproape 280.000 de exemplare B-Max. Producția SUV-ului EcoSport demarează în această toamnă.

La finalul lunii iulie, Ford a anunțat o regândire a strategiei pentru uzina de la Craiova. Oficialii constructorului american au anunțat că producția monovolumului B-Max va înceta în prima parte a lunii septembrie, urmând ca SUV-ul EcoSport să pășească pe linia de asamblare din Bănie.

Iar finalul de carieră anunțat în luna iulie a sosit. Oficialii Ford au anunțat că echipa de la Craiova a asamblat ultimul exemplar B-Max. Din iunie 2012 și până în prezent, B-Max a fost produs în aproximativ 280.000 de unități, însă popularitatea în creștere a SUV-urilor a generat această nouă strategie.

Activitatea uzinei de la Craiova se reia începând cu 20 septembrie, iar toată echipa se va orienta către lansarea lui EcoSport. Pentru a marca finalul de carieră al lui B-Max, echipa Ford a realizat și un clip cu o parte dintre clienții care utilizează monovolumul produs la Craiova.

Tot în luna iulie, Ford a anunțat că echipa de la uzina din Craiova mai are nevoie de încă 500 de persoane care să se ocupe de producția SUV-ului EcoSport. În același timp, Ford a anunat că recrutează alte 200 de persoane care vor lucra în cadrul diviziei de motoare.