Ford a întrerupt o linie de producție la uzina de motoare din Bridgend timp de 5 zile: cererea este în scădere

Publicat marţi, 30.10.2018 11:05 de Paul Cosma

Ford a anunțat întreruperea unei linii de producție la uzina din Bridgend (Marea Britanie) timp de cinci zile ca urmare a cererii scăzute. Acea linie produce motoare pentru Jaguar, care însă a oprit activitatea la o fabrică proprie pentru două săptămâni.

Fabrica Ford din Bridgend (Marea Britanie) a fost nevoită să închidă o linie de producție, iar reprezentanții uzinei au dat vina pe Jaguar, clientul principal pentru care produceau motoare.

Grupul Jaguar Land Rover a oprit activitatea la fabrica din Solihull, pentru două săptămâni, iar măsura a afectat și linia de producție Ford, care a fost oprită pentru 5 zile, potrivit presei britanice.

Uzina Ford din Bridgend traversează o perioadă de incertitudini, după ce constructorul a anunțat anul trecut o reducere a numărului de angajați până în 2021, ca urmare a planului de reducere a producției.

Ford a anunțat recent că va întrerupe producția și la uzina din Valencia (Spania) timp de nouă zile în cursul lunii noiembrie ca urmare a cererii scăzute. Uzina produce, printre altele, modelele Kuga, Mondeo și Galaxy.

Via Autocar