Ford ar putea crea o versiune coupe a lui Fiesta

Publicat luni, 27.07.2009 14:46 de Sebastian Toma

Ford Fiesta ar putea primi si o versiune Coupe, care va deveni urmasul modelului Puma. Noul Fiesta Coupe ar lupta in segmentul viitoarelor Honda CR-Z si Hyundai Veloster.

Avand in vedere succesul pe care l-a inregistrat noul Ford Fiesta, producatorul american de automobile ar putea dezvolta si o versiune coupe a acesteia. Modelul va primi un design similar la nivelul partii frontale, schimbarile majore fiind operate la nivelul posteriorului si al profilului. Posteriorul lui Fiesta Coupe prezinta cateva linii noi pentru Ford, care ii confera acestui model o personalitate puternica.

Noul Ford Fiesta Coupe ar fi inlocuitorul de drept al lui Puma. Productia lui Ford Puma s-a incheiat in anul 2001, iar acest model nu a mai avut sansa de a mai primi o noua generatie inca de atunci. Daca ar fi sa analizam design-ul din 2001 al lui Ford Puma si trasaturile lui Ford Fiesta, putem observa o oarecare asemenare, modelul Puma de atunci incadrandu-se destul de bine in noua filozofie de design a producatorului american. Reintoarcerea lui Puma ar da nastere la un rival Ford pentru Honda CR-Z si pentru Hyundai Veloster.

Via | AutoExpress

  • Stelian opincariu, luni, 27.07.2009 15:42

    Sa va vad acuma pe voi fanii Renault cand o sa vedeti pe strada o frumusete ca acest model Ford! Cred ca va veti da cu capu de perete ca ati luat Renault si nu Ford! American WAY people! Hai Ford!

  • Valy, luni, 27.07.2009 16:56

    Pai cred ar da lovitura Ford cu un astfel de model. Ar fii foarte bine nimerit si ar deveni un concurent pentru scirocco.

  • enoeht, luni, 27.07.2009 17:29
    Posteriorul seamana prea tare cu Opel GTC

    Ceea ce nu este un lucru rau. Ar fi bine sa scoata un coupe puternic diferentiat vizual de varianta in 5 usi, si sa nu renunte la versiunea ST pentru coupe.

  • NeoGalaxy, luni, 27.07.2009 20:05

    Eu ma gandeam ca este mai bine sa ne luam toti numai Ford, pentru ca altfel am fii tampiti daca ii dau crezare primului care a postat. Daca ma iau dupa cel de-al doilea, chiar sunt fraier ca nu mi-am luat Ford. Parerea mea? Simplu... multe modele pentru toate gusturile dar sigur toate masinile sunt fel de proaste si la fel de bune.

  • dfg, luni, 27.07.2009 23:31
    @Valy

    fiesta e in clasa cu polo... nu poate fi concurent pt scirocco:)) prostule!

  • valy_budascu, sâmbătă, 01.08.2009 16:30
    @dfg

    Sincer, nu ma cobor la mintea ta... Insa tu nu intelegi ce inseamna a compara doua masini si ce inseamna a compara doua nume de masini. Daca tie iti spune constructorul ca datorita dimensiunilor, polo e in clasa cu fiesta, probabil ca il crezi. Dar daca masina pe care o vezi este un sport-coupe la fel cum este si scirocco, orice viitor posesor al unui sport-coupe cu gandire rationala va cantari aceste doua variante fara sa ii pese de ceea ce spune constructorul. Dar degeaba in tocesc eu degetele pe tastatura atata timp cat gandirea este una comunista si iremediabila.

  • dfg, marţi, 04.08.2009 09:49
    teoria chibritului :))

    S-a trezit el mare somitate in lumea auto, sa contrazica lucrurile general acceptate... cum de nu te-am vazut la TV ? =)))) Daca pana acum erai banuit de prostie, acum a devenit certitudine! Te-ai chinuit sa scrii atata doar ca sa declari "SUNT PROST !"