FOTO EXCLUSIV* : Imagini noi cu viitoarea generaţie Mini

Publicat luni, 06.06.2011 10:09 de Sebastian Toma

Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, primele imagini spion ale viitoarei generaţii Mini.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini noi cu viitoarea generaţie de hatchback-uri de la Mini. În comparaţie cu generaţia actuală, modelul a crescut în dimensiuni, înălţimea crescută fiind modificarea cel mai uşor de observat. Motivul din spatele acestei schimbări este introducerea unei versiuni de serie a lui Rocketman, care va fi simţitor mai mică decât modelul din imagini, existând posibilitatea ca acesta să fie mai mic decât actuala generaţie Mini.

Platforma pe care este bazat acest model este împărţită cu viitoarele modele BMW cu tracţiune faţă. Ne aşteptăm ca puntea faţă să prezintă o suspensie MacPherson, în timp ce puntea spate să prezinte o suspensie de tip Multilink în patru sau cinci puncte. Implementarea platformei comune cu BMW va duce la economii de scară pentru concernul german şi la beneficii în materie de costuri pentru clienţi. Pentru moment, nu există informaţii despre motorizări, dar motorizarea de 1.6 litri şi 184 CP găsită pe actualele versiuni Cooper S ale lui Mini ar putea să-şi facă loc pe noul model într-o versiune Euro 5.

În ceea ce priveşte modificările estetice, întregul model pare să fie redesenat. Blocurile optice au un design modern, iar stopurile integrează acum LED-uri. Grila faţă şi oglinzile laterale poartă o asemănare puternică cu modelele din actuala gamă Mini. Remarcăm faptul că designerii Mini au păstrat poziţia sistemului de evacuare, alături de faptul că viitoarea generaţie Mini va fi echipată cu un sistem de frânare performant, judecând după dimensiunile discurilor de frână de pe puntea spate.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

  • Mircea, luni, 06.06.2011 20:33

    Masina asta este o bataie de joc lafel ca generatia trecuta