FOTO EXCLUSIV* : Mercedes testează noul GL

Publicat joi, 24.02.2011 10:15 de Sebastian Toma

Automarket vă prezintă, în exclusivitate pentru România, imagini spion noi cu viitorul Mercedes-Benz GL în timpul testelor la temperaturi scăzute efectuate în Nordul Suediei.

Fotografii de la Carpix ne-au furnizat imagini cu noua generaţie a lui Mercedes-Benz GL. Modelul prezintă o grilă faţă inspirată din cea prezentă pe E-Klasse, iar unele zvonuri sugerează că platforma noului model este bazată pe o versiune cu ampatament mărit a platformei lui ML. La fel ca toate modelele noi, GL va fi echipat cu lumini de poziţie de zi cu LED-uri, elemente integrate de cei de la

Mercedes-Benz direct în bara faţă. Grila radiatorului a fost îmbunătăţită în tunelul aerodinamic, în timp ce stopurile acestui model au primit un design mai compact, care integrează şi el LED-uri.

În ceea ce priveşte motorizările, cei de la Mercedes-Benz vor oferi doar transmisia 7G-Tronic alături de unităţi diesel de 3.0 şi 4.0 litri, împreună cu un motor V8 pe benzină de 5.5 litri. Pentru moment, nu există informaţii suplimentare despre noul GL, debutul acestuia fiind aşteptat în ultima parte a anului viitor. Modelul GL este cel mai mare SUV din oferta celor de la Mercedes-Benz, de unde şi nevoia de un ampatament mărit faţă de versiunea standard a lui ML. Spre comparaţie, actuala generaţie a lui ML are un ampatament de 2.915 milimetri, în timp ce actualul GL se mândreşte cu un ampatament de 3.075 milimetri.

Chiar şi în versiunea actuală, Mercedes-Benz GL este cel mai lung SUV premium de pe piaţă. Acesta este secondat de Audi Q7, care are o lungime cu 10 milimetri mai mică decât cea a lui GL, atingând 5.088 milimetri. Cel mai ieftin Mercedes-Benz GL nou poate fi achiziţionat în România contra sumei de 78.120 euro cu TVA inclus.

*Fotografiile ataşate acestui articol sunt publicate de Automarket în exclusivitate în România printr-un contract semnat cu o companie specializată din Suedia. Reproducerea acestor imagini pe teritoriul României fară acordul Automarket.ro este strict interzisă.

  • Vasilica, joi, 24.02.2011 10:52
    Rival

    Asta va fi rivalu' lu' Dastar?

  • Pilgrim, joi, 24.02.2011 15:37

    "Chiar şi în versiunea actuală, Mercedes-Benz GL este cel mai lung SUV premium de pe piaţă. Acesta este secondat de Audi Q5, care are o lungime cu 10 milimetri mai mică decât cea a lui GL, atingând 5.088 milimetri" aaah... si Q7 cum e?

  • Victor, vineri, 25.02.2011 00:02

    Pei Mercedes din 2011 va oferii pe S-Class cutia 9G-Tronic,asa ca o sa o ofere si pe GL,iar legat de motorul de 5,5l acesta a fost scos din productie fiind inlocuit cu un motor Euro 6 de 4,7L,deci informatiile astea de le prezentati voi sunt cam indoielnice,sau poate Mercedes va mai produce inca o generatie vechiul GL.