GM anunta un concept ecologic: Opel E-Flex

Publicat luni, 02.07.2007 13:21 de Bogdan Mirică

Constructorul american a anuntat ca va prezenta la Frankfurt un concept ecologic marca Opel, care va ingloba tehnologia E-Flex.

Cursa de inarmare impotriva noilor norme de poluare impuse de Uniunea Europeana continua. General Motors a anuntat ca pregateste pentru Salonul Auto de la Frankfurt un nou concept Opel care va fi propulsat de sistemul E-Flex. Sistemul E-Flex este compus dintr-un propulsor electric care actioneaza puntea spate si functioneaza cu ajutorul unor baterii alimentate de un motor auxiliar sau de o simpla priza. Sistemul E-Flex a mai fost folosit impreuna cu motoare pe benzina sau celule de hidrogen, insa niciodata cu un propulsor diesel, asa cum este asteaptat in aceasta toamna.

GM va mai aduce la Frankfurt si un conceptul HidroGen4 care functioneaza pe baza de celule de hidrogen si noua versiune Opel Corsa 1.3 litri CDTI care va emite doar 119 g/km CO2. Tot la Frankfurt GM va prezenta o noua generatie de motoare supralimentate pe benzina si diesel, propulsoare cu bioethanol E85 si gaz natural comprimat.

Pe langa acestea constructorul american a anuntat inca 16 noi motoare si 10 transmisii toate create pentru o mai buna economie de combustibil si emisii scazute de CO2, gata sa intre in productie in 2012.

  • Alex, luni, 02.07.2007 15:04
    Everybody

    Toata lumea dupa japoneeeeeeeeeeezi ! Uraaaaaaaaaaaaaa ! Ce faceau ei acum 10 ani !

  • AndreiRN, vineri, 13.07.2007 21:03
    Interesul

    GM nu are capital in industria petrolului din Europa si nu au decat de castigat din modelele ecologice. Peste ocean este diferita treaba.