GM isi va improspata modelele din gama inspirat de germanii de la BMW

Publicat marţi, 16.03.2010 18:31 de Sebastian Toma

Modificarile operate de BMW in gama Seria 3 i-au inspirat pe americanii de la GM in dezvoltarea unei strategii de viitor. Toate modelele din portofoliul GM vor fi improspatate mai devreme in baza noii strategii.

Americanii de la General Motors au decis sa isi schimbe strategia in ceea ce priveste improspatarea gamei de modele. Inspiratia le-a venit atunci cand au observat actiunile germanilor de la BMW, in special ceea ce s-a intamplat cu Seria 3 si versiunile sale de caroserie. Cei de la GM au fost impresionati de faptul ca BMW a creat intotdeauna un subiect nou de discutie care a generat atentie asupra modelului sau, in cazul acesta Seria 3. In functie de succesul de pe piata, fiecare model nou de la General Motors va fi improspatat pentru a atrage cat mai multi clienti noi.

Primul exemplu este Cadillac ATS, un model compact cu tractiune spate care trebuie sa debuteze in cea de-a doua jumatate a lui 2011. Modelul este asteptat sa debuteze pe piata in versiunea sedan, urmand sa apara o versiune coupe si chiar un cabrio bazat pe acesta intr-o perioada de 24 de luni. Cei de la General Motors au concluzionat ca BMW a avut o strategie similara in cazul lui Seria 3 E90, iar succesul acestei strategii a fost relevat in rezultatele de vanzari ale acestui model.

General Motors a aplicat deja o strategie de acest gen in cazul lui Cadillac CTS. In prima faza, modelul a debutat pe piata in versiune sedan, urmata apoi de o versiune wagon. Versiunea coupe a lui CTS va debuta in vara acestui an, incheind o evolutie de 24 de luni a modelului CTS si a versiunii de performanta a acestuia, CTS-V. Dar cei de la Cadillac nu se vor opri aici, fiind asteptat un facelift pentru CTS, care ar trebui sa aduca clienti noi pentru sedanul de clasa medie de la Cadillac.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

  • Stelian_Opincariu, marţi, 16.03.2010 18:42

    Doamne te rog din sufletul meu lasa-i pe americani sa nu isi strice acel aer superior copiind branduri germane!

  • mowgli, marţi, 16.03.2010 19:45
    hopa, ding

    sau prins si americanii.Bun bun.

  • abc_e?, marţi, 16.03.2010 20:15
    GM

    si totusi BMW reprezinta un etalon pentru alte branduri

  • Bayer-, marţi, 16.03.2010 22:08
    Werke

    BMW reprezinta CEL MAI mare PRODUCATOR PREMIUM DIN LUME. VINDE mai mult ca Audi si Mercedes-Benz , cum sa nu se inspirea Lumea de la BMW. BMW produce de ceva vreme cel mai bun motor din lume, este cel mai premiat motorist din lume nu de mine dar de CONCURSUL INTERNATIONAL BEST ENGINE in THE WORLD. Asa ca BMW inseamna POWER ! ! !

  • fn, marţi, 16.03.2010 23:04
    copiute

    mda mai trebuie sa lucreze la design, calitatea materialelor, finetea motoarelor, feeelingul la condus, imaginea de marca si gata "inspiratiaaaa" buahahaha ! GM are impresia ca BMW face niste gogosi de masini.

  • Ady, miercuri, 17.03.2010 02:55

    daaaa,gm,tot falimet scrie pe voi

  • adrian, miercuri, 17.03.2010 11:10
    cel mai cea mai..pff

    @Bayer Ai uitat ceva: cel care conduce BMW e cel mai frumos din lume, cel mai viril, cel mai gros la portofel si cu scula cea mai groasa, are parte de femeile cele mai bune si are freza cea mai 'smechera'.

  • RTI, miercuri, 17.03.2010 16:18
    si te oftici

    ???????????????????????

  • ZZZ, miercuri, 17.03.2010 21:36
    Dau nevasta pentru BMW

    Mi-as vinde toata familia pentru un M3. De fapt cand voi avea propriul meu M3 nu voi mai avea pentru ce sa traiesc, voi fi implinit. BMW ar trebui sa fie religia universala!